Νέες διακρίσεις για το ελαιόλαδο Σακελλαρόπουλου που μελετούν 3 Πανεπιστήμια για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ

Με 7 βραβεία διακρίθηκε γι άλλη μία φορά το ελαιόλαδο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, το οποίο ως γνωστόν μελετούν τρία αμερικανικά Πανεπιστήμια προκειμένου να δουν αν μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Μετά τις 15 βραβεύσεις σε διεθνή διαγωνισμό της Τουρκίας, νέα σειρά μοναδικών διακρίσεων υψηλού κύρους, σημειώθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με 7 συνολικά βραβεία σε ισάριθμες συμμετοχές, στον διεθνή διαγωνισμό European International Olive Oil Competition 2024.

Γιώργος ΣακελλαρόπουλοςΟ Γιώργος Σακελλαρόπουλος (φωτό) των ομώνυμων βιολογικών ελαιώνων στη Λακωνία, που έχει βραβευθεί ως ο καλύτερος ελαιοπαραγωγός στην Ευρώπη, λαμβάνοντας το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό Συμβουλίου Γαστρονομίας, με 10.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη, είχε μιλήσει στο Healthstories για τις έρευνες που διεξάγονται.

Ερευνητές από τρία πανεπιστήμια της Αμερικής, Auburn, Temple και Yale School of Public Health, ξεκινούν ένα νέο ερευνητικό έργο μαζί με τη διενέργεια κλινικής δοκιμής στο πανεπιστήμιο Auburn, για την αξιολόγηση της επίδρασης του υψηλά φαινολικού ελαιολάδου – κυρίως σε ελαιοκανθάλη, σε υγιή άτομα που έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου Αλτσχάιμερ. Στις έρευνες χρησιμοποιείται το ελαιόλαδο Σακελλαρόπουλου.

Βραβεία στην Ελβετία για το ελαιόλαδο Σακελλαρόπουλου

Σημειώνεται ότι ο διεθνής διαγωνισμός European IOOC αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα αξιολόγησης και ανάδειξης των ελαιολάδων που βρίσκονται στα ανώτατα ποιοτικά επίπεδα παγκοσμίως με σκοπό να τα προβάλλει σε Ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές οι οποίες αναζητούν εξαιρετικά ποιοτικά ελαιόλαδα.

Η ετήσια έκδοση του διεθνή διαγωνισμού European πραγματοποιήθηκε για το 2024 στη Γενεύη της Ελβετίας, με αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον European IOOC γίνεται από εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους και από πολλές χώρες του κόσμου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) βάσει αυστηρών κριτηρίων αξιολόγησης.

Μετά την αρχική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενεργεί ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε συνεχείς φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Στις 10/05/2024, έλαβε χώρα η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του European IOOC 2024. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 7 συνολικά βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Ελληνική Ελαιοκομία.

Ειδικότερα, οι 7 μεγάλες βραβεύσεις στα γαστρονομικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στη Γενεύη της Ελβετίας για το 2024 είναι:
MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
OLEOASTRON Gourmet Evoo – Χρυσό Βραβείο
MASTERPIECE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
GEMSTONE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό Βραβείο
FLAVORED GOURMET ENIGMA – Ασημένιο Βραβείο
TREASURE Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο

“Η εξαιρετική και απόλυτη επιβράβευση του 100% στη Γενεύη της Ελβετίας για το 2024 σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, την Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 32 χρόνια.

Αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση όταν τα βιολογικά, gourmet, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, διακρίνονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους.
Οι επτά (7) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον φημισμένο διαγωνισμό European IOOC 2024 στην Ελβετία, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 855 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Singe Estate – Terroir)”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιητική οδηγία FDA για πιθανό κίνδυνο καρκινωμάτων σε γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους

Πρόγραμμα για καρκίνο τραχήλου μήτρας: Σήμερα τα πρώτα SMS, σε ποια διαγνωστικά θα γίνονται οι εξετάσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.