Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου έχουν διακριθεί με 848 διεθνή βραβεία

Μια εξαιρετικά μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, με το απόλυτο ρεκόρ του 100% και 15 βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές, σημειώθηκε στην Τουρκία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Anatolian International Olive Oil Competition 2024.

Παράλληλα, οι 15 διεθνείς αυτές βραβεύσεις στο διεθνή διαγωνισμό της Τουρκίας, συμπληρώνουν έναν νέο αριθμό ρεκόρ. Τα 848 διεθνή βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και την Σπάρτη Λακωνίας, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη, αποτελώντας μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δεκαπέντε (15) αυτές βραβεύσεις προέρχονται από την τέταρτη έκδοση του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Edremit, στην περιοχή Balikesir στην Τουρκία, από 11 έως 14 Απριλίου 2024. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους και τους κανόνες που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) και κατατάσσεται με πολύ υψηλή βαθμολογία, 8 / 10, στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον Anatolian IOOC 2024 πραγματοποιείται από κριτές και ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (experts, panel leaders και tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2024, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες παγκοσμίως, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας και βαθμό δυσκολίας στο να διακριθούν.

15 βραβεύσεις σε διεθνή διαγωνισμό

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με το απόλυτο ποσοστό επιτυχία του 100 %, με 15 εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους.

Συγκεκριμένα συγκέντρωσαν 6 χρυσά και 9 ασημένια βραβεία, και έτσι κατατάσσονται με ένα νέο ρεκόρ στους μοναδικούς ελαιοπαραγωγούς που έχουν καταφέρει τον απόλυτο αριθμό 15 βραβεύσεων σε ισάριθμες συμμετοχές.

Ειδικότερα, οι διεθνείς βραβεύσεις των βιολογικών και gourmet ελαιόλαδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στον Anatolian IOOC για το 2024, είναι:

TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
FYLLIKON First Harvest – Χρυσό Βραβείο
OLEOASTRON Gourmet Evoo – Χρυσό Βραβείο
AGOURELAIO Early Harvest – Χρυσό Βραβείο
PLUS HEALTH Green evoo – Χρυσό Βραβείο
ARMONIA Monovarietal – Χρυσό Βραβείο
MASTERPIECE Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο
FLAVORED GOURMET ENIGMA Evoo – Ασημένιο Βραβείο
MAJESTIC Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο
GEMSTONE Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο
PLUS HEALTH Blue evoo – Ασημένιο Βραβείο
SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Ασημένιο Βραβείο
ENSTAGMA Gourmet evoo – Ασημένιο Βραβείο
ENSTAGMA Saffrοn & Sage evoo – Ασημένιο Βραβείο
ENSTAGMA Saffrοn & Rosemary evoo – Ασημένιο Βραβείο

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου και αποδεικνύουν την προσπάθεια τους για την παραγωγή πολύ υψηλής ποιότητας βιολογικών ελαιολάδων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας..

Ταυτόχρονα στατιστικά σημαντικό θεωρείται το στοιχείο που εξάγεται από τα αποτελέσματα του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC 2024, το οποίο είναι το απόλυτο 100% ως ποσοστό με 15 βραβεύσεις σε 15 συμμετοχές διαφορετικών ελαιολάδων σε διεθνή διαγωνισμό, γεγονός που δεν έχει πετύχει άλλος ελαιοπαραγωγός παγκοσμίως.

Οι διεθνείς αυτές βραβεύσεις στον Anatolian International Olive Oil Competition 2024 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 848 διεθνών βραβεύσεων παγκοσμίως, εξελίσσοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχουν ως ελαιοπαραγωγοί εξειδικευμένων και υψηλής ποιότητας ελαιολάδων.

Διαβάστε επίσης

Γνωστές και άγνωστες γεύσεις Ελλάδας σε ένα διατροφικό ταξίδι – Οι προτάσεις του διαιτολόγου

Αποσύρεται το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.