Η Ναόμι Γουότς για την πρόωρη εμμηνόπαυση που βίωσε στα 36 της – «Ένιωθα πως έβγαινα εκτός ελέγχου»

H Ναόμι Γουότς διαγνώστηκε με πρόωρη εμμηνόπαυση στα 36 της και μίλησε σε συνέντευξή της για την εμπειρία αυτή, εξηγόντας, γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη για την ενημέρωση των γυναικών.

«Το ότι μπήκα στην εμμηνόπαυση σε τόσο νεαρή ηλικία δεν ήταν εύκολο, ειδικά σε μία εποχή που υπήρχε τόσο ελλιπής ενημέρωση για το θέμα», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο US Hello η 54χρονη σήμερα σταρ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένιωθα πως έβγαινα εκτός ελέγχου».

Τα συμπτώματα 

Στη συνέχεια, η ταλαντούχα ηθοποιός από την Αυστραλία, μίλησε τόσο για τα σωματικά όσο και τα συναισθηματικά συμπτώματα, ενώ εξήγησε πως έπασχε από αφόρητες ημικρανίες. «Εναλλαγές διάθεσης, νυχτερινές εφιδρώσεις και ημικρανίες».

Η εμμηνόπαυση είναι η περίοδος που σηματοδοτεί το τέλος του εμμηνορροϊκού κύκλου και συνήθως βιώνεται στη μέση ηλικία των 51 ετών, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Η Ναόμι Γουότς είπε, ότι το να υποστεί τις ορμονικές αλλαγές νωρίτερα από ό,τι περίμενε, την βοήθησε να αισθανθεί πιο απελευθερωμένη.

«Είμαι περήφανη που εξακολουθώ να εργάζομαι. Όταν το σύνηθες ήταν ότι αν μια γυναίκα ήταν πάνω από 40, βασικά αναγκαζόταν σε συνταξιοδότηση, βλέποντας αυτή την αλλαγή, αυτό είναι ενδυναμωτικό. Υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση ότι οι ιστορίες των γυναικών δεν τελειώνουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία».

Αναφερόμενη στην πληροφόρηση που θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει από μικρή ηλικία, η Ναόμι Γουότς δήλωσε: «Αν η εμμηνόπαυση δεν ήταν ένα τόσο “τζιζ” θέμα, όταν ήρθαν τα πρώτα συμπτώματα, η μετάβαση θα ήταν ευκολότερη. Ήμουν κομμάτι ενός κύκλου που έπρεπε οπωσδήποτε να σπάσει. Οι ανοιχτές συζητήσεις ήταν ελάχιστες, το ίδιο και τα μέσα που είχαμε για τη βοήθεια και την καθοδήγηση των γυναικών στις αλλαγές που τους συνέβαιναν. Για αυτό και τώρα έχω τέτοιο πάθος για το ζήτημα και ενθαρρύνω τις ειλικρινείς συζητήσεις».

Διαβάστε επίσης 

Ο γιος του Τομ Χανκς έχει κάνει σκοπό της ζωής του τη διάδοση του λόγου του Θεού

Χάρισαν ζωή μετά τον θάνατό τους

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.