Χάρισαν ζωή μετά τον θάνατό τους

Χάρισαν ζωή με τον θάνατό τους. Όταν οι γονείς της 14χρονης Χριστίνας Γαρουφαλή συνειδητοποίησαν ότι η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη, πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της. Το κορίτσι νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μετά από τροχαίο, που συνέβη στις 9 Ιουλίου. Αμέσως ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και ξεκίνησε ο συντονισμός της διαδικασίας για τη “γέφυρα ζωής”.

Η διαδικασία της λήψης των οργάνων άρχισε στις 3 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr. Όπως έγινε γνωστό, στην Πάτρα βρίσκονται μεταμοσχευτικές ομάδες από την Αθήνα, την Αυστρία και την Ιταλία. Θα παραλάβουν το ήπαρ, τους πνεύμονες, τους νεφρούς αλλά και τους κερατοειδείς χιτώνες της 14χρονης.

Χάρισαν ζωή με τον θάνατό τους

Μιλώντας στο pelop.gr ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ανέφερε: “Μεταφέρω προς τους γονείς τα συναισθήματα οδύνης αλλά και ευγνωμοσύνης όλων μας, για το μεγαλείο της ψυχής τους. Η απόφασή τους να δωρηθούν τα όργανα του παιδιού τους, χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, αποτελεί πράξη ύψιστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής.

Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους και συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους. Εύχομαι η απόφασή τους αυτή να απαλύνει κατά το εφικτό, τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους, που επί 3 εβδομάδες πάλεψε με γενναιότητα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρα”.

Δωρεά οργάνων και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Το πρωί, εξάλλου, ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων μιας 58χρονης, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Η χειρουργική ομάδα του νοσοκομείου αφαίρεσε τους νεφρούς, η ομάδα μεταμοσχεύσεων από την Πάντοβα της Ιταλίας την καρδιά και η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ αφαίρεσε τους κερατοειδείς.

Τα όργανα και οι ιστοί αφαιρέθηκαν με επιτυχία και αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς, που ήταν σε λίστα αναμονής για το πολυπόθητο μόσχευμα.

Η διοίκηση του Ιπποκράτειου, με ανακοίνωσή της, εκφράζει στην οικογένεια της δότριας τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και ταυτόχρονα την ευχαριστεί για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε, ευελπιστώντας πως αυτή η ενέργεια των συγγενών θα ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο.

Διαβάστε επίσης

Αν καταναλώνουμε αυτά τα τρόφιμα, δεν θα καιγόμαστε από τον ήλιο

Εύκολες και χαλαρωτικές διακοπές για όλη την οικογένεια: Η ειδικός συμβουλεύει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.