«Έβαλα ληγμένο αντηλιακό και έπαθα σοβαρότατα εγκαύματα»: Η συγκλονιστική ιστορία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου

Καλοκαίρι και δεν πρέπει να πηγαίνουμε πουθενά χωρίς το αντηλιακό μας. Πώς στην πανδημία δεν πηγαίναμε πουθενά χωρίς τη μάσκα μας; Έτσι, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και το αντηλιακό και ακόμα περισσότερο. Αλλά κακώς, πολλοί αγνοούμε βασικούς κανόνες.

Γιατί δεν είναι μόνο να το εφαρμόσουμε, αλλά πώς το εφαρμόζουμε, κάθε πότε κι επίσης πώς το αποθηκεύουμε. Και η φρικτή ιστορία μίας νεαρής κοπέλας από την Αμερική έρχεται να μας δείξει ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε σφαιρικά. Και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Έβαλα ληγμένο αντηλιακό και έπαθα σοβαρότατα εγκαύματα»

Η Morgan Vacala έπαθε εγκαύματα δευτέρου βαθμού όχι γιατί δεν έβαλε αντηλιακό, αλλά γιατί το αυτό είχε λήξει το 2021. Έναν χρόνο, δηλαδή, πριν. Το βίντεο που περιγράφει την περιπέτειά της ανέβηκε στο TikTok και οι εικόνες της με τα εγκαύματα, σόκαραν τους χρήστες.

Το κούτελό της κοπέλας έχει καεί και βγαίνουν κομμάτια από το δέρμα της, μέχρι την ίασή του που, όπως είπε, έγινε μετά από 2-3 εβδομάδες.

«Μεγάλωσα μέσα σε σκάφη και στην πισίνα. Ποτέ δεν είχα πάθει κάτι παρόμοιο» ανέφερε η Morgan σύμφωνα με τη New York Post. Οι χρήστες του TikTok την ευχαρίστησαν που μοιράστηκε την ιστορία της.

«Έσωσες την οικογένειά μου από μαζικά εγκαύματα. Δεύτερη μέρα των διακοπών μας, άνοιξα την τσάντα θαλάσσης και έχουν λήξει όλα» είπε μία γυναίκα.

@morganvacala Reply to @katestachiw ♬ Sunroof – Nicky Youre & dazy

@morganvacala Don’t be stupid, check the expiration date on your sunscreen. #sunpoisoning #burn #fyp #burnsurvivor #imdumb #seconddegreeburn #burns ♬ Originalton – POV’s

Πώς να αποθηκεύσετε το αντηλιακό

Για να διατηρήσετε το αντηλιακό σας σε καλή κατάσταση, ο FDA συνιστά να μην το αφήνετε στον ήλιο. Προστατεύστε τη συσκευασία του μέσα σε μια πετσέτα ή στη σκιά.

Πότε λήγει ένα αντηλιακό

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του FDA όλα τα αντηλιακά πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης. Αν δεν έχει ημερομηνία λήξης θα πρέπει να θεωρείται ληγμένο τρία χρόνια μετά την αγορά του.

Για να βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σάς παρέχει την προστασία που αναγράφει η ετικέτα του, ο FDA συνιστά να μην χρησιμοποιείτε αντηλιακά προϊόντα που έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης τους (εάν υπάρχει) ή που δεν έχουν ημερομηνία λήξης και δεν αγοράστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Καθηγητής Γαλιατσάτος: “Ο κορονοϊός δεν θα φύγει ποτέ – Η ευλογιά των πιθήκων δεν θα γίνει πανδημία”

Πλεύρης: Πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα και τις προοπτικές για να κάνουμε ελκυστικό το ΕΣΥ

Τα 10 πιο συνηθισμένα ψέματα που λένε οι έφηβοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.