Πλεύρης: Πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα και τις προοπτικές για να κάνουμε ελκυστικό το ΕΣΥ

Στην Πάτρα, μετέβη το πρωί της Παρασκευής (10/6), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης,  στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στα νοσοκομεία. Εκεί, συναντήθηκε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τους διευθυντές της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε νοσοκομείο.

Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη επισκέφθηκε διαδοχικά το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας “Καραμανδάνειο”.

Ο κος Πλεύρης,  αναφέρθηκε στην υλικοτεχνική υποστήριξη που θα υπάρξει στα νοσοκομεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και στο σχέδιο που υλοποιείται και αφορά τις ακριτικές περιοχές και τις περιοχές του σκληρού αστικού ιστού ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό.

“Γνωρίζω ότι το Εθνικό σύστημα υγείας έχει περάσει μία πανδημία και το προσωπικό και οι υποδομές συνολικά έχουν φτάσει στις αντοχές του. Γι αυτό πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα και τις προοπτικές για να κάνουμε ελκυστικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επεξεργαζόμαστε ήδη οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης για τους εργαζόμενους”.

Επίσης σημείωσε, ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών, ενώ όπως είπε υπάρχει και η προκήρυξη των 700 ιατρών.

“Θέλουμε να έχουμε μία πλήρη εικόνα των νοσοκομείων της περιοχής για να δώσουμε λύσεις” υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: Οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ενωμένες απέναντι στο καρκίνο – Ξανθός: Είχαμε ξεκινήσει τον προληπτικό έλεγχο

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Στο υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.