Ωνάσειο – Μεταμόσχευση καρδιάς σε νεαρή γυναίκα που ζούσε με μηχανική υποστήριξη εδώ και 18 μήνες

Ελπίδα ζωής στέλνει η επιτυχής μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη στο Ωνάσειο σε ασθενή νέας ηλικίας με καρδιακή ανεπάρκεια.

Μεταμόσχευση καρδιάς σε νεαρή γυναίκα που ζούσε με μηχανική υποστήριξη εδώ και 18 μήνες στο Ωνάσειο

Η ασθενής ζούσε επί 18 μήνες με σύστημα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς. Η δωρεά ζωής έγινε από δότρια η οποία βρισκόταν επί επταετία σε χρόνια αιμοκάθαρση.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εκφράζει θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια της δότριας και την ευχαριστεί θερμά για το μεγάλο δώρο ζωής προς την ασθενή μας και τη μεταμόσχευση καρδιάς Ευχαριστούμε το Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα», το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την εξαίρετη συνεργασία.

Το Ωνάσειο έχει πραγματοποιήσει 199 μεταμοσχεύσεις καρδιάς από την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος με εξαιρετικά ποσοστά επιβίωσης. Το 2021 πραγματοποιήθηκαν 13 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, ενώ από τις αρχές του χρόνου, έχουν πραγματοποιηθεί δύο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη λίστα αναμονής 26 ασθενείς, από τους οποίους 15 φέρουν συστήματα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς.

Διαβάστε επίσης

Νηστεία και πασχαλινό τραπέζι με όρια και μικρές ελευθερίες – υπό προϋποθέσεις – για τα άτομα με διαβήτη

Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για την ηπατίτιδα αδιευκρίνιστης αιτιολογίας στα παιδιά

Γαμήλιος τουρισμός: Παντρεύτηκαν 9 ζευγάρια Γερμανών στην Κρήτη

Ο οδικός χάρτης προς την κανονικότητα – Τι θα ανακοινωθεί σήμερα στη συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.