Αυτή είναι η ομάδα των Ελλήνων υγειονομικών που ακολούθησε τον Πάπα Φραγκίσκο σε κάθε του βήμα στην Ελλάδα

Μία ομάδα Ελλήνων υγειονομικών ακολούθησε τον Πάπα Φραγκίσκο σε κάθε του βήμα στην Ελλάδα

Η ομάδα Ελλήνων υγειονομικών με τον Πάπα Φραγκίσκο

Τρεις γιατροί – καθηγητές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μία γιατρός από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ένας καθηγητής νοσηλευτικής από το δημόσιο ΙΕΚ «Ακαδημία Πλάτωνος», τρία επιχειρησιακά στελέχη του ΕΚΑΒ, μία αδειούχος νοσηλεύτρια και διασώστες εκπαιδευμένοι στις πρώτες βοήθειες της πολύπειρης εθελοντικής «Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης» υπό τους ιδρυτές και διαχειριστές της, Παναγιώτη Χατζημαλλή και Ευαγγελία Γκόβα, απάρτιζαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbeast, το επιτελείο που μερίμνησε προκειμένου να καλυφθεί πλήρως από υγειονομικής άποψης η επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα μας τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες και αναλυτικό ρεπορτάζ του newsbeast.gr

Όπως τονίζει ο κ. Χατζημαλλής, «η Μητρόπολη των Καθολικών και η οργανωτική επιτροπή της επίσκεψης του Ποντίφικα, μας εμπιστεύτηκε αυτή την τόσο σημαντική αποστολή της υγειονομικής κάλυψης, αναγνωρίζοντας την εθελοντική κοινωνική μας ταυτότητα ως «Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης». Το Σάββατο καλύψαμε τη συνάντηση του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με τον κλήρο και παράγοντες της εκκλησιαστικής ιεραρχίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, όπου παραβρέθηκαν περίπου 350 άτομα. Την Κυριακή αναλάβαμε την υγειονομική κάλυψη στο Μέγαρο Μουσικής, όπου πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία υπό τον κ. Φραγκίσκο, όπου έδωσαν το παρών 3.000 προσκεκλημένοι σε πέντε διαφορετικές αίθουσες, ενώ την Δευτέρα που μας πέρασε, καλύψαμε με μεγάλη χαρά και τη σχετική εκδήλωση στους χώρους της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι, όπου ο Πάπας συνάντησε περίπου 500 νέους και συζήτησε μαζί τους».

Όπως τονίζουν οι ιθύνοντες, τα λίγα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και επιτυχώς, όπως για παράδειγμα η λιποθυμία μιας Φιλιππινέζας πιστής στο Μέγαρο Μουσικής, μόλις έφθασε ο θρησκευτικός ηγέτης που ποιμαίνει πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο πιστούς ανά τον κόσμο. «Η εθελοντική δράση μας, συνεχίζει ο κ. Χατζημαλλής, εντάσσεται στο πλαίσιο της σύμπλευσής μας με την εφαρμογή των 17 Στόχων του Ο.Η.Ε. (ατζέντα 2030) και ειδικότερα του 3ου στόχου εξ αυτών που αφορά την «Καλή Υγεία και Ευημερία». Δεν ήμασταν όμως μόνοι μας. Θέλω να ευχαριστήσουμε και δημοσίως θερμά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την κάλυψη που μας παρείχε στις 6 του μηνός με την προσφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου, δύο διασωστών. Ευχαριστούμε επίσης την προσωπική ασφάλεια του Ποντίφικα, που στο πλαίσιο της αναγνώρισης και πολυήμερης συνεργασίας, μας επέτρεψε να έχουμε το προνόμιο, προ της αναχώρησης του, να συναντηθούμε προσωπικά με τον Πάπα Φραγκίσκο και να λάβουμε την ευλογία του. Όραμά μας είναι πάντα να προσφέρουμε ανιδιοτελώς, σε μια κοινωνία που δυστυχώς βυθίζεται διαρκώς, προβάλλοντας ιδανικά και αξίες όπως ο εθελοντισμός».

Οι Έλληνες υγειονομικοί που ακολούθησαν τον Πάπα Φραγκίσκο σε κάθε του βήμα στη χώρα μας

Για την ιστορία, από πλευράς «Χαμόγελου του Παιδιού» πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους οι διασώστες Ευάγγελος Πεπονάκης και Νικόλαος Πετρόπουλος, καθώς και η κοινωνική λειτουργός Χριστίνα Σκούρου. Όσον αφορά την
Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης», αυτή απαρτιζόταν πέραν του κ. Χατζημαλλή, από τους αναισθησιολόγους ιατρούς κο Στρουμπούλη και κυρίες Καλοπήτα και Μήχα, την ογκολόγο ιατρό κα Παπαλλά, τον καθηγητή νοσηλευτικής κο Μεντίκογλου, τα έμπειρα στελέχη του ΕΚΑΒ Πύργου κο Σμαρνάκη και κα Ανδριανοπούλου, την τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου Πύργου και διασώστρια επί σειρά ετών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Γκοτσοπούλο και τους τρείς συνεργάτες διασώστες – εκπαιδευμένους στις πρώτες βοήθειες κ.κ. Χρ. Παπαγεωργίου, Νίκο Παπαγεωργίου και Κ. Σκριμπώνη.

Διαβάστε επίσης

Γέννησε μέσα στο Tesla λόγω κίνησης

Αυτές είναι οι δημοφιλείς αναζητήσεις τροφίμων για το 2021, σύμφωνα με την Google

Μπόνους μισός μισθός στους υγειονομικούς και με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού όλοι οι εργαζόμενοι – Δείτε την τροπολογία

Πώς θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά – Πάνω από 60.000 δόσεις τη Δευτέρα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.