Μπόνους μισός μισθός στους υγειονομικούς και με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού όλοι οι εργαζόμενοι – Δείτε την τροπολογία

Μπόνους ίσο με τον μισό μισθό θα λάβουν οι υγειονομικοί ενώ αλλαγές έρχονται και στο πιστοποιητικό COVID-19 που πρέπει να επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τροπολογία του υπουργείου Υγείας.

Η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπ. Ανάπτυξής “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης”.

Δείτε εδώ την τροπολογία

Τροπολογία υπουργείου Υγείας

Αναλυτικά με τη ρύθμιση προβλέπονται τα εξής:

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών που θα είναι ίση με τον μισό μισθό τους. Θα είναι ακατάσχετο και θα καταβληθεί στους δικαιούχους με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι όσοι είναι σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού τους δεν θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Η ρύθμιση της διαδικασίας καταβολής εφημεριών:

Ζητήματα δημοσίων συμβάσεων για την εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού.

Η μείωση της χρονικής διάρκειας του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες και η υποχρέωση επίδειξης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά – Πάνω από 60.000 δόσεις τη Δευτέρα

Το παιδί μου κλείνεται στον ευατό του και έχει αυτοκτονική συμπεριφορά – Πώς να το βοηθήσω

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.