Στο κενό ο Θεοκλής, στην αναζήτηση ο Χρυσοχοΐδης και οι νέοι συνεργάτες στο Υγείας

Η νέα τροπολογία για την αναδιάρθρωση του ΕΟΔΥ προβληματίζει και, όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος Θεοκλής Ζαούτης μπαίνει σε διαδικασία κρίσης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης “παλεύει” με τη φαρμακευτική πολιτική και στο Υπουργείο Υγείας ήρθαν νέοι συνεργάτες.

Στο κενό ο Θεοκλής

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε σε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την αναδιάρθρωση της διοίκησης του ΕΟΔΥ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι αναρωτιούνται για ποιον λόγο πρέπει αυτή τη στιγμή να υπάρξει κάποια αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Οργανισμού.

Κι αυτό γιατί, κατά γενική ομολογία, ο ΕΟΔΥ ανταποκρίθηκε στις μεγάλες ανάγκες, που προέκυψαν, λόγω της πανδημίας της COVID-19. Είναι, όμως, αυτό αρκετό;

Όπως φαίνεται, η νέα τροπολογία επισύρει αλλαγές στη διοίκηση. Όπερ σημαίνει ότι ο νυν πρόεδρος Θεοκλής Ζαούτης μπαίνει σε διαδικασία κρίσης. Μάλλον κάποιοι που τον αγαπούσαν, δεν τον αγαπούν πλέον…

Μια ζωή φαρμάκια πίνω

Παλιά, πριν από 25 χρόνια, η Λίτσα Διαμάντη είχε πει το τραγούδι «Τι ζητάς και δε στο δίνω, μια ζωή φαρμάκια πίνω». Ε, τώρα θα πρέπει να τα πιει ο Υπουργός τα… φαρμάκια! Συγχωρήστε μας την αναίδεια, αλλά ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν ξέρει πολλά για την πολιτική φαρμάκου, όχι ακόμη τουλάχιστον.

Ο Υπουργός Υγείας ανέλαβε ένα βαρύ χαρτοφυλάκιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες, τις οποίες ο προηγούμενος Υπουργός κάποια στιγμή αποκάλεσε απλές προμηθεύτριες του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν καμιά θέση στο τραπέζι του διαλόγου.

Να σας αποκαλύψουμε και κάτι. Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Άρης Αγγέλης – ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, μάλλον δεν έχει και πολύ καλή σχέση με το τηλέφωνό του – είχε ως μέντορά του τον Πάνο Καναβό (or Panos Kanavos LSE). Καθηγητή, διαχρονικό και διακομματικό σύμβουλο στο Υπουργείο Υγείας. Και ναι. Αποδέχτηκε την ατάκα Πλεύρη, ότι οι φαρμακευτικές είναι προμηθευτές του Ελληνικού Δημοσίου.

Απλά το λέμε. Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, όμως. Καμία βελτίωση στην φαρμακευτική πολιτική δεν προβλέπεται. Λεφτά στον προϋπολογισμό του φαρμάκου δεν θα πέσουν.

Νέοι συνεργάτες

Στην Αριστοτέλους, εν τω μεταξύ, έχουμε νέες αφίξεις. Μιλάμε για δύο κυρίες, που θα συνεργάζονται η μία με τον Υπουργό και η άλλη με τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους για θέματα Τύπου και όχι μόνο.

Την Αφροδίτη Καραμήτσου, δημοσιογράφο με πολυετή εμπειρία, που έχει εργαστεί και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Βάλια Αλεξίου, στέλεχος της αγοράς, άρτι αφιχθείσα από την φαρμακευτική εταιρεία Takeda.

Καλοστέριωτες.

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: 17 διασωληνωμένοι ασθενείς και 15 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα

Βασίλης Γολεμάτης: Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος καθηγητής Χειρουργικής

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.