Η αποχώρηση από τη Bayer, η παρακαταθήκη του Γιάννη και η προτίμηση του Αλέξη

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Bayer Ελλάς σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Σαφής η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Ανδρέα Ξανθό, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη στον γγ Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα μάχη της Κρήτης

Περίπου δύο εβδομάδες απομένουν για τις εκλογές και, όπως φαίνεται, το πεδίο της Υγείας βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Όπως έχουμε αναφέρει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε προτεραιότητα τις αλλαγές στον χώρο της Υγείας και για τον λόγο αυτό σε επικείμενη νέα κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του, η Υγεία θα έχει άμεση σχέση με τις πολιτικές, που θα ασκήσει ο ίδιος προσωπικά. Ίσως ανήκουν και στο δικό του άμεσο χαρτοφυλάκιο ευθύνης μάλιστα.

Όμως προτεραιότητα αποτελεί η Υγεία και στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαία η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στο νομό Ρεθύμνου, με σκοπό να στηρίξει τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι στην επόμενη Βουλή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έδρα και στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Αυτό που ακούσαμε, αλλά το μεταφέρουμε με επιφύλαξη, είναι πως κάποια στελέχη του κόμματος τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν η Κρήτη να εκπροσωπείται με τον Πολάκη και ο Ξανθός να είναι απών…

Κλινικές μελέτες και κατ’ οίκον νοσηλεία

Συνεχίζοντας το προηγούμενο σχόλιο σχετικά με την προτεραιοποίηση της Yγείας, αξίζει να αναφέρουμε και τις σημαντικές προσπάθειες, που έχει κάνει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος. Μάλιστα τα εύσημα των προσπαθειών του λαμβάνει και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος χθες, Πέμπτη 8 Ιουνίου, βρέθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου μίλησε με θερμά λόγια για το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ.

Χωρίς να ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο, αυτή η κίνηση του πρωθυπουργού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς το συγκεκριμένο στέλεχος του Υπουργείου, αλλά είναι και σαν να μας λέει ότι «έπρεπε να φτάσουμε σχεδόν στη λήξη της θητείας του συγκεκριμένου γενικού γραμματέα και εν μέσω κρίσιμης προεκλογικής περιόδου, για να μπορέσει ο άνθρωπος να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει δουλευτεί για πάνω από έναν χρόνο».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο κύριος Κωτσιόπουλος λίγο μας τα έχει μπερδέψει το προηγούμενο διάστημα, όσον αφορά στον τομέα των κλινικών μελετών. Είχε αναφέρει ότι για το 2022 οι κλινικές μελέτες, που έλαβαν έγκριση από τον ΕΟΦ, ήταν της τάξης των 250. Όμως, τελικά, με βάση τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού, αυτές ήταν καμιά 25αριά λιγότερες.

Όπως και να ‘χει, πάντως, μια αύξηση την είχαν οι κλινικές μελέτες, αν και αυτό δεν αποδίδεται μόνο στις πολιτικές της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν και στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών.

Οι προσπάθειες της απερχόμενης ηγεσίας αναμένεται να αποδώσουν μέσα στο 2023 και ίσως δούμε μια μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των κλινικών μελετών.

Bayer: Ολοκλήρωση θητείας Andreas Pollner

Αλλαγή διοίκησης αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι για την Bayer Ελλάς, καθώς αποχωρεί ο επικεφαλής Andreas Pollner.

H θητεία του συνέπεσε με τον κορωνοϊό και με την έξαρση της πανδημίας, αλλά γενικά η Bayer δεν τα πήγε άσχημα στη χώρα μας και συνέχισε να έχει καλή παρουσία, κυρίως χάρη στον δραστήριο και ευφυή κ. Pollner.

Δεν έχουμε μάθει πού θα πάει, ούτε ποιος θα τον αντικαταστήσει. Μάλλον τον βλέπουμε να πηγαίνει σε άλλη χώρα αλλά στον ίδιο όμιλο. Ο κ. Pollner είχε ενεργή παρουσία και στα «κοινά» του φαρμάκου και ήταν μέλος του προηγούμενου ΔΣ του PIF.

Του ευχόμαστε καλή συνέχεια.

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης

Νέο χώρο για το μέλλον της στην Ελλάδα δημιουργεί η Bayer

Τεχνητή νοημοσύνη: Η συμβολή της στην πρόβλεψη καρκίνου του μαστού

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.