Άφαντη η ιστοσελίδα με τις διαδικτυακές συνταγογραφήσεις, μετά το εξώδικο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Η ιστοσελίδα μέσω της οποίας χορηγούνταν διαδικτυακές συνταγογραφήσεις για φάρμακα, εξετάσεις και βεβαιώσεις για αναρρωτικές άδειες, χωρίς επίσκεψη σε γιατρό, κατέβηκε και δεν λειτουργεί πλέον, μετά το εξώδικο που απέστειλε στην εταιρεία ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ απείλησε με κυρώσεις όσους χορηγούν συνταγές και γνωματεύσεις χωρίς να έχει προηγηθεί εξέταση του ασθενούς σε δημόσιο ή ιδιωτικό ιατρείο.

Το εξώδικο του ΠΙΣ για τις διαδικτυακές συνταγογραφήσεις

Στο εξώδικο προς την εταιρεία που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα, ο ΠΙΣ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “ήρθε σε γνώση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, η ύπαρξη ιστοσελίδας με την ηλεκτρονική διεύθυνση «www.tilegiatros.gr» στην οποία αναφέρετε πως συνταγογραφείτε φάρμακα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία μπορεί να εισέλθει οποισδήποτε και να αναγράψει την ασθένεια του, τα ακριβή φάρμακα που λαμβάνει και το χρονικό διάστημα φαρμακευτικής κάλυψης και στη συνέχεια με το ΑΜΚΑ του και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου να εκδώσετε τη συνταγή και να του τη στείλετε έναντι χρέωσης που έχετε προβλέψει. Αντίστοιχη διαδικασία υπάρχει στην ιστοσελίδα για τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας και τη συνταγογράφηση εξετάσεων.

Επειδή όλες οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν ευθεία παραβίαση των διατάξεων του νόμου για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, τη διενέργεια ιατρικών πράξεων, τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας και τη συνταγογράφηση εξετάσεων

Επειδή ψευδώς αναφέρετε στην ιστοσελίδά σας πως έχετε λάβει πιστοποιήσεις από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης,

Επειδή το σύνολο των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών σας παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

Σας καλούμε όπως εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσας, να «κατεβάσετε» την ιστοσελίδα tilegiatros.gr. και τις αντίστοιχες σε facebook, Instagram και linkedin και να απόσχετε από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια ή δημοσίευση απέχοντας από την παροχή οποιοσδήποτε ιατρικής υπηρεσίας και φυσικά να πάψετε την παράνομη και παραπλανητική χρήση του σήματος του Π.Ι.Σ. ως δήθεν πιστοποιημένος από εμάς φορέας”.

Επίσης ο ΠΙΣ καλεί τον υπεύθυνο της εταιρείας εντός 24 ωρών από τη να κοινοποιήσει την βεβαίωση λειτουργίας του ιατρείου καθώς και το όνομα του Επιστημονικά Υπεύθυνου ιατρού και το σύνολο των απασχολούμενων ιατρών, είτε με σχέση μισθωτής εργασίας είτε με παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών”.

Διαβάστε επίσης

Η αποχώρηση από τη Bayer, η παρακαταθήκη του Γιάννη και η προτίμηση του Αλέξη

Τεχνητή νοημοσύνη: Η συμβολή της στην πρόβλεψη καρκίνου του μαστού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.