Τα «δεμένα» χέρια του Ολύμπιου, ο χρήσιμος Λευτέρης και η «κακιούλα» της Γκάγκα

Στα κάγκελα οι φαρμακευτικές λόγω ανυπαρξίας ενημέρωσης για το clawback. Καλή δουλειά κάνει ο γιατρός Ελευθέριος Θηραίου στο Υπουργείο, ενώ η «κακιούλα» της Μίνας Γκάγκα στην όμορφη Λίλιαν Βιλδιρίδη έκανε αίσθηση.

Πού’ ναι τα σημειώματα με το clawback οέο;

Αν και ο απερχόμενος Yπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε δεσμευτεί, ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν αποσταλεί τα σημειώματα σχετικά με το clawback, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν καμία ενημέρωση για τα ποσά επιστροφής, που αφορούν στο 2022.

Όπως, μάλιστα, είχε επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας Ολύμπιος Παπαδημητρίου, οι φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, καθώς δεν μπορούν να δημοσιεύσουν οικονομικά στοιχεία και να κάνουν φορολογικές δηλώσεις για την προηγούμενη χρονιά, αφού δεν γνωρίζουν τις επιβαρύνσεις, που θα επωμιστούν.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ βρίσκεται κυριολεκτικά με «δεμένα» χέρια, καθώς δεν έχει επί της ουσίας κάποιον υψηλά ιστάμενο στο Υπουργείο Υγείας να απευθυνθεί, ώστε να λάβει μια ξεκάθαρη απάντηση για το τι αναμένεται να γίνει. Η υπηρεσιακή Υπουργός λογικά δεν είναι σε θέση και φυσικά δεν μπορεί να δεσμευθεί για τίποτα.

Μας είπαν, βέβαια, ότι μέσα στον Ιούνιο – το αργότερο μέσα στον Ιούλιο στις αρχές – θα σταλούν σημειώματα, τα οποία, όμως, θα αφορούν όμως μόνο στο clawback για τον ΕΟΠYΥ, χωρίς κάποια πρόβλεψη για το τι θα γίνει με το clawback, που αφορά στα νοσοκομειακά φάρμακα.

Υπέρ Υγείας, Ειρήνη

Πληθαίνουν τα σενάρια, που θέλουν την Ειρήνη Αγαπηδάκη να τοποθετείται σε υψηλή θέση ευθύνης στο Υπουργείο Υγείας.
Βέβαια η αναφορά μας σήμερα στην κα Αγαπηδάκη γίνεται, γιατί μας εξέπληξε ευχάριστα και πάλι με το χιούμορ της. Σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρει:
«Όταν η μάνα σου ζητάει selfie με Κυριάκο Μητσοτάκη, αντί να σε δει λίγο παραπάνω, ξέρεις ότι τα πράγματα είναι σοβαρά».

Η στήλη της εύχεται επιτυχία και καλοτυχία σε ό,τι της επιφυλάσσει το μέλλον.

Η «κακιούλα» της Γκάγκα

Πριν από μια εβδομάδα είχαμε την επίσημη αποχώρηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όπου φάνηκε η καλή διάθεση όλων. Ιδιαίτερα ευρύς απολογισμός για το τι προηγήθηκε, τι δεν έγινε και στο μυαλό όλων η διάδοχη κατάσταση.

Εκείνο, που προκάλεσε απορία, ήταν η αναφορά της πρώην αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη σύμβουλό της Λίλιαν Βιλδιρίδη. Σημείωσε πως ήταν μια πολύ καλή συνεργάτης, αν και αφιέρωσε πολύ χρόνο και σε ευθύνες που αφορούσαν στον Υπουργό.
Δηλαδή σαν να της έλεγε, «πολύ καλή είσαι Λίλιάν μου, αλλά θα ήθελα να σε τρέχω αποκλειστικά εγώ…».

Τι να σχολιάσουμε τώρα σχετικά με αυτό; Δεν είναι ένας ενιαίος Οργανισμός το Υπουργείο; Μήπως δεν επικοινωνούν μεταξύ τους οι ευθύνες των Υπουργών; Η, δε, κα Βιλδιρίδη είναι ένα ιδιαίτερα δραστήριο άτομο και καθόλου φυγόπονο. Μάλλον άστοχη η αναφορά της κας Γκάγκα…

Ο χρήσιμος Ελευθέριος Θηραίος

Αρκετά χρόνια μετρά ως σύμβουλος σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας ο γιατρός Ελευθέριος Θηραίος, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του και τη δραστηριότητά του και με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.
Η τελευταία θέση, που ανέλαβε, είναι στον ΟΔΙΠΥ – σας είχαμε ενημερώσει για αυτό.

Μάθαμε, λοιπόν, ότι η συμβολή του εκεί αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς γνωρίζει πολύ καλά και τον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μάλιστα σύντομα αναμένουμε νέα για το έργο του ΟΔΙΠΥ. Για να δούμε…

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης

Η Μίνα Γκάγκα στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη

ΕΟΦ: Προσοχή για αντιβιοτικά που περιέχουν φθοριοκινολόνη – Προκαλούν μέχρι και αναπηρία

Απλά βήματα για να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.