Απλά βήματα για να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα

Ο απορροφητήρας είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή για να διατηρεί την κουζίνα απαλλαγμένη από οσμές και ατμούς ενώ μαγειρεύουμε. Ωστόσο, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρήσης, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα, για να συνεχίσει να λειτουργεί τέλεια. Διαβάστε παρακάτω, τις συμβουλές του Health.com και μάθετε πώς να το καθαρίζετε εύκολα και με λίγα απλά βήματα.

Πώς να καθαρίσετε το βρώμικο φίλτρο του απορροφητήρα;

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του απορροφητήρα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένος και κρύος για να αποφύγετε πιθανά βραχυκυκλώματα. Μπορείτε να φοράτε γάντια και μάσκα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο οδηγιών για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αφαίρεσης των φίλτρων. Οι περισσότεροι, έχουν έναν απλό μηχανισμό που αποτελείται από το πάτημα στο ένα άκρο για να το αφαιρέσετε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Καθαρίστε τα φίλτρα του απορροφητήρα

Μόλις αφαιρέσετε όλα τα βρώμικα φίλτρα, βρείτε ένα μεγάλο δοχείο για να τα βυθίσετε. Προσθέστε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν εντελώς και προσθέστε ένα μείγμα από ξύδι και μαγειρική σόδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα λιπαντικό διαλύτη και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Αυτό θα κάνει όλη τη βρωμιά να ξεκολλήσει πιο εύκολα.

Αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες και στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας μαλακής βούρτσας ή πανιού, ολοκληρώστε τον καθαρισμό. Αφού απαλλαγείτε από λίπη, το βάζετε να στεγνώσει σε μέρος με φως.

Καθαρίστε το εσωτερικό του απορροφητήρα

Δεν έχει νόημα να διατηρούμε τα φίλτρα της συσκευής μας σε άψογη κατάσταση αν όλα μέσα είναι γεμάτα λίπη και βρωμιά. Μπορείτε να το καθαρίσετε με φυσικά συστατικά όπως ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και ξύδι ή να χρησιμοποιήσετε διαλύτη λίπους και ουδέτερο απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο σφουγγάρι για να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά και να στεγνώσετε εντελώς.

Καθαρίστε το εξωτερικό του απορροφητήρα

Το εξωτερικό του λερώνεται πιο εύκολα από το εσωτερικό. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση βρωμιάς, είναι καλή ιδέα να καθαρίζετε τη συσκευή κάθε φορά που τελειώνετε το μαγείρεμα. Οι επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα τείνουν να γρατσουνίζονται εύκολα. Για να τα καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε ένα πανί ή ένα μαλακό σφουγγάρι μαζί με ένα σαπούνι.

Τοποθετήστε ξανά το φίλτρο στη θέση του

Αφού γυαλίσει τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του απορροφητήρα και το φίλτρο στεγνώσει, ήρθε η ώρα να το επαναφέρετε στη θέση του. Θυμηθείτε πολύ καλά πώς αποσυναρμολογήσατε το φίλτρο και τελειώσατε. Η συσκευή σας είναι καθαρή και έτοιμη για χρήση.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τον απορροφητήρα;

Σύμφωνα με το Health.com, όλα εξαρτώνται από τη χρήση του. Αν είστε λάτρης του φαγητού, που του αρέσει να ετοιμάζει νόστιμα πιάτα κάθε μέρα, πιθανότατα θα χρειαστεί να το καθαρίζετε πιο συχνά από κάποιον που το χρησιμοποιεί περιστασιακά. Μετά από κάθε χρήση, συνιστάται να καθαρίζετε το εξωτερικό του απορροφητήρα για να αποφύγετε τη βρωμιά.

Μπορείτε να κάνετε έναν πιο ενδελεχή καθαρισμό του εσωτερικού, του εξωτερικού και του φίλτρου τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Ο γενικός καθαρισμός θα αποτρέψει τη συσσώρευση λίπους και θα διευκολύνει τον καθαρισμό μετά.

Διαβάστε επίσης

Καθημερινές συνήθειες που μπορούν να βλάψουν τα νεφρά σας

Έπεσε χλωρίνη στα ρούχα; Τρόποι να τα σώσετε

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.