Γιατί κλαίνε στις φαρμακευτικές, το κοκτέιλ της Ζωής και η στόχευση της Ντόρας

Οι εθελούσιες δίνουν και παίρνουν στις φαρμακευτικές και οι εργαζόμενοι κλαίνε, που αποχαιρετούν συνεργάτες ετών. Την Τετάρτη οργανώνει μεσημεριανό κοκτέιλ η Ζωή Ράπτη και η Ντόρα Ψαλτοπούλου θα βάλει υποψηφιότητα για πρύτανης.

Γιατί κλαίνε στις φαρμακευτικές

Το τελευταίο διάστημα είναι κοινό μυστικό ότι πολλές φαρμακευτικές εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω του clawback και του rebate. Και έχουν περιέλθει στη δυσάρεστη θέση να βγάλουν προγράμματα εθελούσιας εξόδου, σε μια προσπάθεια να… ισοφαρίσουν την οικονομική “χασούρα”.
Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για εργαζόμενους, που εργάστηκαν στις εταιρείες για δεκαετίες και όσο να πεις η αποχώρηση είναι δύσκολη. Στελέχη της αγοράς μας μετέφεραν ότι σχεδόν κάθε μέρα κλαίνε στα γραφεία, αποχαιρετώντας στενούς συνεργάτες, φίλους και οικογένεια πια…
Την ίδια ώρα είναι διάχυτη η αγωνία για το μέλλον της παραμονής κάποιων εταιριών στη χώρα μας. Πολλά ακούγονται, κάποια, βέβαια, ανήκουν στη σφαίρα της προσφιλούς παραφιλολογίας, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο γαλαντόμος φαρμακαποθηκάριος

Να λειτουργήσουν όπως το ΙΦΕΤ, φαίνεται να πρότειναν και οι φαρμακαποθηκάριοι, δηλαδή να βγουν στις αγορές και να φέρουν φάρμακα, που είναι σε έλλειψη. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρουν εντολή από τον ΕΟΦ.
Αυτό μάθαμε ότι πρότεινε το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελληνικών Φαρμακαποθηκών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το θέμα, βέβαια, δεν είναι ποιος θα βγει να ψάξει φάρμακα, αλλά αν ο ΕΟΦ και δη ο πρόεδρος Φιλίππου θα δώσει το πράσινο φως.

Το κοκτέιλ της Ζωής Ράπτη

Ανεβαίνει η προεκλογική ένταση και όπως φαίνεται και στον χώρο του Υπουργείου Υγείας γίνονται διεργασίες.
Η Υφυπουργός Ζωή Ράπτη έχει καλέσει σε κοκτέιλ τους δημοσιογράφους το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης στο trendy ALBION στο Νέο Ψυχικό. Λογικά θέλει να τους έχει σε… εγρήγορση, ενόψει της προεκλογικής μάχης για τη δύσκολη Α’ Αθήνας.

Τα ελλειπτικά του… Βαλτά

Πονέσανε τα μάτια και τα αυτιά μας με όλους όσοι χαρακτήρισαν τα φάρμακα υπό έλλειψη ως “ελλειπτικά”. Ούτε μηχάνημα γυμναστικής να ήταν!
Τελικά κάποιος βγήκε και διόρθωσε την άστοχη λέξη, που ανέφερε, όπως μάθαμε, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς. Το κακό είναι ότι την έκφραση υιοθέτησε και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Λάθη κάνουμε όλοι και, φυσικά, ο επιθετικός προσδιορισμός είναι το λιγότερο. Το βασικό και η ουσία είναι οι ελλείψεις των φαρμάκων αυτές καθαυτές.

Η στόχευση της Ντόρας

Τον Ιούνιο θα γίνουν οι πρυτανικές εκλογές, αλλά “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, που λέει και ο σοφός λαός.
Έτσι μάθαμε ότι προετοιμάζεται και ότι θα βάλει υποψηφιότητα και η σύζυγος του νυν πρύτανη του ΕΚΠΑ Μελέτιου Αθανάσιου Δημόπουλου, Θεοδώρα (Ντόρα) Ψαλτοπούλου. Η κα Ψαλτοπούλου είναι καθηγήτρια Επιδημιολογίας και έχει βάλει τον πήχυ ψηλά.
Επ’ αυτού θα επανέλθουμε.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.