Τσίπρας από το Παίδων Πεντέλης: Χρωστάμε στους Έλληνες ένα ισχυρό ΕΣΥ

Στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης βρέθηκε την Πέμπτη (12/01) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Διοίκηση, με γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του νοσοκομείου και η εικόνα που εισέπραξε για την κατάσταση είναι τραγική ως προς τις ελλείψεις προσωπικού, τις αμοιβές και τις υποδομές.

«Υπάρχει μια αίσθηση απαξίωσης του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου μας» ανέφερε χαρακτηριστικά εργαζόμενος του Νοσοκομείου. «Αυτή τη στιγμή το Παίδων Πεντέλης, καλύπτει το 20% των προσελεύσεων παιδιών συνολικά και παρόλα αυτά δεν δέχεται τους αντίστοιχους πόρους. Δεν προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις προσωπικού, παρά μόνο επικουρικού προσωπικού. Δεν στήνεται ΕΣΥ μόνο με επικουρικούς» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας ότι «από τις 158 κλίνες έχουμε περίπου 50 ενεργές κλίνες. Άρα πάντα θα έχουμε το 30%», σημείωσε ο κ.Τσίπρας.

Επίσκεψη Τσίπρα σε Παίδων Πεντέλης

«Η κατάσταση είναι τραγική» υπογράμμισε νοσηλεύτρια και επισήμανε ότι «είναι για γέλια να μας χτυπούνε παλαμάκια, ενώ κανένας δεν σκέφτεται το προσωπικό που δουλεύει επί πολλές ημέρες πρωί με βράδυ, συνολικά 16 ώρες». Περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την κατάσταση που βιώνει λέγοντας «Είμαι μόνη μου με 40 παιδιά». «Προκηρύσσονται ελάχιστες θέσεις αναισθησιολόγων» σχολίασε γιατρός του νοσοκομείου, ενώ για τα προβλήματα στις υποδομές ενημέρωσε ότι στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει στην ουσία χώρος ανάνηψης, αλλά «μια παλιά χειρουργική αίθουσα η οποία δεν έχει τα απαραίτητα όργανα». «Είναι τραγικά πράγματα αυτά», υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

Απαξίωση του ΕΣΥ

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «συνειδητή επιλογή απαξίωσης του ΕΣΥ» λέγοντας ότι «ενώ έκλεισε η περίοδος των μνημονίων και ανοίχτηκαν σημαντικές οικονομικές και δημοσιονομικές δυνατότητες, με ρυθμισμένο το χρέος και η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα πλέον να αποφασίζει και να βάζει τις δικές της προτεραιότητες, ενώ και το ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι πιο ευνοϊκό, η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε τα νοσοκομεία, τους μισθούς γιατρών και νοσηλευτών». «Αρκέστηκε σε χειροκροτήματα και παράλληλα έκανε την επιλογή ενίσχυσης ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και πρόσφατα έφερε ένα νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ».

Διαβάστε επίσης 

Έκθεση ΕΟΔΥ: Μείωση στα κρούσματα της γρίπης – Αύξηση εισαγωγών για COVID-19 και 6 κρούσματα «Κράκεν»

Κυριακίδου προς Πλεύρη: Να αποφύγουμε οποιαδήποτε διαταραχή της αγοράς των φαρμάκων στην ΕΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.