H «σιδηρά» Θεανώ Καρποδίνη, τα νέα καθήκοντα Καραμπίνη και η αστραφτερή Ντενίζ

Σε μια νέα ιδιωτική κλινική ανέλαβε καθήκοντα ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΜ Ανδρέας Καραμπίνης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε τις νέες κινήσεις της Θεανώς Καρποδίνη. Παράλληλα βρήκαμε πού πρωτοτυπεί η Υφυπουργός Υγείας.

Νέα καθήκοντα για τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΜ

Έχουν περάσει περίπου δυόμιση χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Καραμπίνης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Η παραίτηση εκείνη είχε προκαλέσει διάφορα σχόλια, καθώς ο ίδιος, φεύγοντας από το Ωνάσειο, όπου στεγάζεται και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, είχε αφήσει να εννοηθεί πως αναγκάστηκε στην κίνηση αυτή, αφού δεν μπορούσε «να τα βρει» με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν τι απέγινε ο καθηγητής Καραμπίνης, οποίος ήταν, μάλιστα, διευθυντής των ΜΕΘ και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ωνασείου για περίπου 11 χρόνια.

Μάθαμε, λοιπόν, ότι σήμερα είναι επικεφαλής του Παθολογικού Τομέα και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας της ιδιωτικής κλινικής THERAPIS General Hospital. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσηλευτήριο βρίσκεται εκεί που ήταν η κλινική Νέο Αθήναιον, το οποίο είχε πτωχεύσει αφήνοντας πολλά χρέη, ενώ είχε εμπλακεί και σε σκάνδαλο υπερχρεώσεων.

Βέβαια καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στην παλιά και στη νέα κλινική.

Η «σιδηρά» Θεανώ Καρποδίνη και το δίδυμο στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ

Ανανεώνεται η θητεία της Θεανώς Καρποδίνη στη θέση της διοικήτριας του ΕΟΠΠΥ, όμως την ίδια στιγμή ο τελευταίος νόμος σχετικά με το διοικητικό σχήμα για τον οργανισμό, της «επιβάλλει» να έχει στο πλευρό της και ένα ακόμη μέλος του ΔΣ, που θα εκτελεί χρέη μη εκτελεστικού προέδρου.

Συγκεκριμένα στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου τοποθετείται μια ακόμη γυναίκα, η Βασιλική Γκογκοζώτου, προερχόμενη από τον ΕΟΦ. Η Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου είναι φαρμακοποιός και Γραμματέας του Τμήματος Δ’ Ραδιενεργών Σκευασμάτων του ΕΟΦ. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία». Είναι Μέλος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων από τον Δεκέμβριο του 2019.

Μπορεί το νέο πρόσωπο στον ΕΟΠΠΥ τυπικά να μην έχει εκτελεστικά καθήκοντα, όμως την ίδια στιγμή ο ρόλος δεν είναι διακοσμητικός. Η νέα μη εκτελεστική πρόεδρος θα έχει κάποιες αρμοδιότητες, κάτι το οποίο ίσως να μην αρέσει και ιδιαίτερα στην κυρία Καρποδίνη.

Να σημειώσουμε εξάλλου ότι δεν ήταν και λίγοι εκείνοι, οι οποίοι τόνιζαν πως κατά τη διάρκεια της επιλογής νέου διοικητή για τον οργανισμό υπήρξαν άτομα, τα οποία, με βάση τα προσόντα τους, ίσως και να ήταν ικανότεροι από την «σιδηρά» Θεανώ.

Αλλά πλέον αυτό δεν αποτελεί καίριο ζήτημα. Το νέο ζήτημα είναι το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει το νέο γυναικείο δίδυμο στον οργανισμό και δεν θα δημιουργηθούν μεταξύ τους κόντρες. Διότι κάτι τέτοιο κυκλοφόρησε ήδη.

Η λάμψη στο γραφείο της Υφυπουργού Ράπτη

Αεικίνητη και ιδιαίτερα δραστήρια είναι η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και όπως είναι λογικό έχει ανάγκη και από τις υπηρεσίες ενός δημοσιογράφου στο γραφείο τύπου.
Όπως έχει γίνει γνωστό, από τη θέση του γραφείου τύπου της Υφυπουργο,ύ στο χρονικό διάστημα που είναι στην Αριστοτέλους, έχουν περάσει 4, ίσως και παραπάνω, δημοσιογράφοι.

Η τελευταία δημοσιογράφος, η οποία εκτελεί χρέη γραφείου τύπου για την κυρία Ράπτη, ονομάζεται Ντενίζ Γιατρά. Μια απλή αναζήτηση στο Google θα σας πείσει ότι πρόκειται για μία λαμπερή παρουσία.

Εκείνο το οποίο, σε έναν βαθμό, φαίνεται να προκαλεί προβληματισμό, είναι το γεγονός ότι δεν διαπιστώνεται η εμπειρία της κυρίας Γιατρά όσον αφορά στον χώρο της δημοσιογραφίας και δη στον χώρο υγείας. Όπως μάθαμε, πέρα από σπουδές στο δημοσιογραφικό εργαστήρι του ΑΝΤ1, η βασική της δραστηριότητα έχει να κάνει με το styling και με τη μόδα.

Μπορεί. βέβαια. να έχει κι άλλες δυνατότητες. τις οποίες ακόμη δεν τις έχουμε εντοπίσει. Επίσης παίζει ρόλο και ο χώρος που της αφήνει η ίδια η Υφυπουργός.

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε περισσότερα

Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ η Θεανώ Καρποδίνη με την έγκριση της Βουλής

Τι να πούμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία στα παιδιά – Τα ναι και τα όχι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.