ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες δύο πασίγνωστων φαρμάκων για την καρδιά και την αποσυμφόρηση της μύτης

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε την Μ. Πέμπτη ότι ανακαλεί παρτίδες δύο πασίγνωστων φαρμάκων, το ένα για την καρδιά και το άλλο για την αποσυμφόρηση της μύτης.

Πρόκειται για το φάρμακο “ACCUPRON” της εταιρείας Pfizer, λόγω υπέρβασης ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης και του αποσυμφορητικού DEXA-RHINASPRAY-N της Opella Healthcare Greece για αποτελέσματα εκτός προδιαγραφών που διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης σταθερότητας, ως προς την περιεκτικότητα σε ένα από τα δύο δραστικά συστατικά του.

Ο ΕΟΦ μετά τους ελέγχους ανακαλεί συγκεκριμένες παρτίδες των φαρμάκων αυτών

Ειδικότερα ο ΕΟΦ ανακαλεί:

  • Την ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος «ACCUPRON Δισκία επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο 5, 20 ή 40 mg/tab», λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης για την πρόσμιξη Ν-νιτροζο-κιναπρίλη (N-nitroso-quinapril).

ACCUPRON
Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται μετά τον καθορισμό του ορίου αποδεκτής πρόσληψης των 18ng/ημέρα για τη συγκεκριμένη πρόσμιξη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και έχει ως σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας Pfizer Ελλάς Α.Ε.
Η εταιρεία Pfizer Ελλάς Α.Ε., ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

  • Την ανάκληση των ως άνω παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος DEXA-RHINASPRAY-N N.SP.SU.MD (0,028+0,1717)MG/ACTUATION, κατόπιν ενημέρωσης του Κατόχου Άδειας Κυκλοφορίας για αποτελέσματα εκτός προδιαγραφών που διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης σταθερότητας, ως προς την περιεκτικότητα σε ένα από τα δύο δραστικά συστατικά και τα προϊόντα αποικοδόμησής του, σε 2 παρτίδες προϊόντος.

DEXA-RHINASPRAY-N

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Η εταιρεία Opella Healthcare Greece, ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Διαβάστε επίσης

Μ. Γκάγκα: Πιθανότατα να δούμε μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων μετά το Πάσχα

Βεγγαλικά και ζώα συντροφιάς: 5 tips για να αντιμετωπίσετε τους φόβους τους

Μολύνθηκε από την παραλλαγή Δέλτα και μετά από την Όμικρον μέσα 3 εβδομάδες, αν και τριπλά εμβολιασμένη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.