Μολύνθηκε από την παραλλαγή Δέλτα και μετά από την Όμικρον μέσα 3 εβδομάδες, αν και τριπλά εμβολιασμένη

Τριπλά εμβολιασμένη νεαρή γυναίκα μολύνθηκε από την Όμικρον μόλις 20 μέρες μετά από μόλυνση με την παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού και η περίπτωσή της καταγράφηκε ως το μικρότερο γνωστό διάστημα επαναλοίμωξης στον κόσμο.

12 μέρες πριν μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον είχε κάνει την 3η δόση

Πρόκειται για μία 31χρονη Ισπανίδα υγειονομικό η οποία είχε μάλιστα εμβολιαστεί πλήρως και είχε επίσης κάνει ενισχυτική τρίτη δόση 12 μέρες πριν την επαναμόλυνση της με την παραλλαγή Όμικρον.

Η ασυνήθιστη περίπτωση της γυναίκας που μολύνθηκε με κορονοϊό δύο φορές μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, παρουσιάστηκε από ερευνητές του Καταλανικού Ινστιτούτου Υγείας, με επικεφαλής την δρα Κριστίνα Γκουτιέρεζ-Φόρνες, στο φετινό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νόσων στη Λισαβόνα.

Κατά την πρώτη λοίμωξη της τον Δεκέμβριο η γυναίκα ήταν ασυμπτωματική, ενώ κατά τη δεύτερη τον Ιανουάριο εμφάνισε βήχα, πυρετό και κόπωση.

Μολύνθηκε από δύο διαφορετικές παραλλαγές

Η γενετική ανάλυση έδειξε ότι είχε μολυνθεί από δύο διαφορετικές παραλλαγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι “η περίπτωση αυτή αναδεικνύει την δυνατότητα της παραλλαγής Όμικρον να διαφεύγει από προηγούμενη ανοσία αποκτημένη είτε μετά από νόσηση με άλλες παραλλαγές είτε μετά από εμβολιασμό.

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι με Covid-19 δεν πρέπει να υποθέτουν ότι είναι προστατευμένοι από επαναλοίμωξη, ακόμη κι αν έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

Παρόλα αυτά, τόσο η προηγούμενη λοίμωξη με άλλες παραλλαγές όσο και ο εμβολιασμός πράγματι φαίνεται να προστατεύουν σε ένα βαθμό έναντι της σοβαρής νόσου και της νοσηλείας εκείνους που μολύνονται από Όμικρον”.

Διαβάστε επίσης

COVID-19: Οι θάνατοι δεν μειώνονται με ταχύ ρυθμό – Γιατί συμβαίνει αυτό, πότε θα αλλάξει

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος: Δεν καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων ηπατίτιδας στη χώρα μας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.