4 προπονήσεις για cardio, αν βαριέστε το τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις cardio, αλλά πολλοί βαριούνται τη μονοτονία και ενδεχομένως τη μοναξιά που έχει να τρέχεις μόνος σου.

Ωστόσο, η cardio άσκηση φροντίζει την καρδιαγγειακή σας υγεία προσφέροντας μακροχρόνια ευεξία και φυσική κατάσταση. Συγκεκριμένα, το τρέξιμο και όλες οι ασκήσεις cardio βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία, την αντοχή, την ποιότητα του ύπνου και σας βοηθούν να διαχειριστείτε καλύτερα το σωματικός σας βάρος και το άγχος.

4 cardio αθλήματα αν βαριέστε το τρέξιμο

1. Τένις

Αν βρίσκετε το τρέξιμο βαρετό, το τένις είναι ακριβώς το αντίθετο.

Είναι ελκυστικό και ανταγωνιστικό, και μόλις αρχίσετε να χτυπάτε τις μπάλες με αυτοπεποίθηση, είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα.
Το τένις είναι εκπληκτική καρδιαγγειακή άσκηση υψηλής έντασης, και βοηθά να αναπτύξετε επίσης πλήρη αντοχή και λειτουργική φυσική κατάσταση.

2. Ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο προκαλεί το καρδιαγγειακό σύστημα από κάθε οπτική γωνία και αν το σκεφθείτε.

Θα κάνετε σπριντ, θα κάνετε τζόκινγκ, θα τρέχετε και θα “πολεμάτε” τους αντίπαλους παίκτες καθώς προσπαθούν να κλέψουν την μπάλα από τα πόδια σας.

3. CrossFit

Αν θέλετε να βελτιώσετε σοβαρά τη φυσική σας κατάσταση, τη δύναμη και να κάνετε καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις, τότε μάλλον δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το CrossFit.

Υπάρχουν βεβαια, ορισμένοι κίνδυνοι, ειδικά για τους αρχάριους. Το κυριότερο είναι η σχετική έλλειψη εκπαίδευσης και οι απίστευτα περίπλοκες κινήσεις που συχνά αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού.

Έτσι, εάν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν γυμναστή ή φυσιοθεραπευτή για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προβλήματα όσον αφορά τη στάση του σώματος και την κινητικότητα.

4. Μπάσκετ

Το άλμα και το ασταμάτητο τρέξιμο είναι μία τέλεια cardio άσκηση. Αν σας προβληματίζει ότι δεν έχετε τις κατάλληλες δεξιότητες ή το ύψος για το μπάσκετ, δοκιμάστε να μάθετε τα βασικά γιατί πρόκειται για μία εξαιρετική cardio προπόνηση σε ένα διασκεδαστικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης

Γιατρός που είναι βιολογικά 20 χρόνια νεότερος, τρώει καθημερινά αυτές τις 5 τροφές

Μητέρα πρόσφερε το μισό της ήπαρ στον γιό της – “Έδωσα για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί μου”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.