Επιστήμονας της Οξφόρδης αποκαλύπτει το μυστικό για ποιοτικό ύπνο

Υπάρχει μυστικό για τον ποιοτικό ύπνο; Η απάντηση είναι ναι! Ο ύπνος σε ξεχωριστά δωμάτια λόγω του ροχαλητού του συντρόφου μπορεί να βελτιώσει τη σχέση του ζευγαριού αντί να την χειροτερέψει, δηλώνει στον Guardian, κορυφαίος επιστήμονας στον τομέα του ύπνου.

Τα ζευγάρια που μετακομίζουν σε ξεχωριστά δωμάτια μπορούν να ξεκινήσουν μία νέα φάση στη σχέση τους όπου θα είναι ξεκούραστα και, ιδανικά, πιο ευτυχισμένα, σύμφωνα με τον Russell Foster, καθηγητή κιρκάδιας νευροεπιστήμης, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διευθύντριατου Εργαστηρίου Οφθαλμολογίας Nuffield.

Το μυστικό για ποιοτικό ύπνο

Παραδίδοντας διάλεξη σε ένα συνέδριο για το πώς μπορεί κάποιος να έχει έναν καλό ύπνο, ο Foster δήλωσε πως, οι ωτοασπίδες δεν είναι η μόνη λύση για έναν σύντροφο που ροχαλίζει.

«Πολλοί άνθρωποι με πλησιάζουν, συνήθως μόνοι τους, και μου λένε: ‘Τι μπορώ να κάνω; Οι ωτοασπίδες δεν πιάνουν», ανέφερε ο καθηγητής.

Η απάντηση για τον ίδιο είναι απλή. Αλλάξτε δωμάτιο. Όπως σημειώνει η αλλαγή αυτή δεν σημαίνει και το τέλος της σχέσης, αλλά την αρχή μιας νέας σχέσης όπου ιδανικά και οι δύο θα είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο ευαίσθητοι ο ένας στον άλλον, λιγότερο παρορμητικοί και λιγότερο ευερέθιστοι.

Επίσης ο ειδικός αναφέρει, πως είναι σημαντικό να επισκεφθεί κάποιος έναν γιατρό για να βεβαιωθεί πως δεν έχει αποφρακτική άπνοια ύπνου, η οποία είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες του ροχαλητού και μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν αντιμετωπιστεί.

«Αν θέλετε να κοιμηθείτε καλύτερα διαγράψτε εφαρμογές ύπνου καθώς αυτές μπορεί να αμβλύνουν το άγχος γύρω από τον ύπνο και να χειροτερέψουν τη συνολική ποιότητα», αναφέρει ο Foster,  επισημαίνοντας πως ουσιαστικά οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι άχρηστες.

Διαβάστε επίσης 

Γιατί κλαίω στον ύπνο μου; Τι μπορεί να κρύβει το κλάμα\

Η συνήθεια που ταλαιπωρεί τα μάτια και βλάπτει την όραση

Πόσο αλκοόλ μπορείτε να πιείτε πριν από το σεξ, για να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.