Πόσο αλκοόλ μπορείτε να πιείτε πριν από το σεξ, για να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση

Πριν το σεξ προσέξτε πόσο αλκοόλ θα καταναλώσετε γιατί μπορεί να βρεθείτε σε δύσκολη θέση, και αυτό δεν αφορά μόνο τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες.

Η στυτική δυσλειτουργία λόγω αλκοόλ είναι κάτι πολύ συχνό και συμβαίνει σε πολλούς άνδρες που έχουν καταναλώσει αρκετά ποτήρια.

Όπως και με άλλες ψυχοδραστικές ουσίες, ή φάρμακα που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει το σεξ σε όλα τα φύλα και συχνά να αλλάξει τη στυτική λειτουργία στους άνδρες.

Η δυσλειτουργία στο σεξ που προκαλείται από το αλκοόλ, είναι μια προσωρινή μορφή στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) που εμφανίζεται όταν ένα άτομο πίνει πολύ αλκοόλ.

Η εξάρτηση από το αλκοόλ συνδέεται επίσης με τη σεξουαλική δυσλειτουργία. Περίπου το 25% των ατόμων με εξάρτηση από το αλκοόλ έχουν στυτική δυσλειτουργία, μη ικανοποιητικό οργασμό και πρόωρη εκσπερμάτιση.

Μπορεί να ποικίλλει σε σοβαρότητα. Μερικοί μπορεί να έχουν στύση, αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε οργασμό. Άλλοι μπορεί να έχουν στύση αλλά να μην τη διατηρούν αρκετά για σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ άλλοι δεν μπορούν να έχουν στύση καθόλου.

Αιτίες

Το αλκοόλ είναι καταθλιπτικό, που σημαίνει ότι επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Λειτουργεί αυξάνοντας την ανασταλτική δραστηριότητα του γάμμα-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA). Αυτός είναι ένας νευροδιαβιβαστής που επιβραδύνει την εγκεφαλική δραστηριότητα, παράγοντας ένα γενικό ηρεμιστικό και καταπραϋντικό αποτέλεσμα.

Η κατανάλωση λίγου αλκοόλ είναι απίθανο να έχει άμεσο βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στο σεξ. Σε χαμηλές δόσεις, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αναστολή και χαλάρωση.

Σε υψηλότερες δόσεις, το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές, αντιληπτικές και κινητικές λειτουργίες ενός ατόμου. Η σεξουαλική τους απόδοση μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των νεύρων, οδηγώντας σε μειωμένη απόκριση στη σεξουαλική διέγερση. Το αλκοόλ επηρεάζει τις οδούς που εμπλέκονται στη σεξουαλική διέγερση, την κυκλοφορία του αίματος και την επίτευξη στύσης. Επιβραδύνει τη ροή των σημάτων από τον εγκέφαλο στον νωτιαίο μυελό, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ΣΔ.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να επηρεάσει τη λειτουργία των όρχεων και την παραγωγή ορμονών. Τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα μπορεί επίσης να πέσουν σε μόλις 30 λεπτά μετά την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική ορμή και να οδηγήσει σε φτωχότερες στύσεις.

Η χρόνια βαριά κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία σε όλο το σώμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για στυτική δυσλειτουργία, εγκεφαλικό και καρδιακές παθήσεις.

Υπάρχει αντίστοιχη δυσλειτουργία στις γυναίκες;

Κατά τη διέγερση, υπάρχει αυξημένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα να διογκώνονται και να λιπαίνονται. Το αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει αυτή τη λειτουργία και να προκαλέσει μειωμένη λίπανση του κόλπου. Μπορεί επίσης να δυσκολέψει ένα άτομο με κόλπο να φτάσει σε οργασμό.

Πόσο αλκοόλ μπορεί να πυροδοτήσει πρόβλημα στο σεξ;

Η ποσότητα αλκοόλ που μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία εξαρτάται από την ανοχή του ατόμου, τον τρόπο ανταπόκρισης στο αλκοόλ και το πόσο γρήγορα το μεταβολίζει το σώμα του. Σύμφωνα με το medicalnewstoday.com, οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα ανταποκρίνεται στο αλκοόλ περιλαμβάνουν:

  • βάρος
  • φύλο
  • ηλικία
  • περιεχόμενο ποτού
  • φαγητό στο στομάχι
  • σωματική και συναισθηματική κατάσταση
  • φάρμακα

Διάρκεια

Το πρόβλημα διαρκεί συνήθως μέχρι το σώμα να μεταβολίσει το αλκοόλ. Ωστόσο, ο χρόνος θα εξαρτηθεί από πολλές μεταβλητές. Το συκώτι, το κύριο όργανο για τον μεταβολισμό του αλκοόλ, συχνά χρειάζεται περίπου 1 ώρα για να μεταβολιστεί 1 τυπική μονάδα αλκοόλ. Οι ειδικοί υγείας ορίζουν ένα τυπικό ποτό ως:

  • 340 γραμμάρια μπύρα με αλκοόλ 5%.
  • 140 γραμμάρια κρασί 12%.
  • 42 γραμμάρια αποσταγμένο αλκοόλ 40%.

Πώς να το αντιμετωπίσετε

Η αδυναμία κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα με έναν σύντροφο μπορεί να είναι απογοητευτική και ντροπιαστική. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να είναι ειλικρινείς, να κατανοούν τον ρόλο που παίζει το αλκοόλ και να μην θυμώνουν για την ικανότητα επίτευξης στύσης ή διατήρησης της διέγερσης.

Πρόληψη

Εάν ένα άτομο επιθυμεί να καταναλώσει αλκοόλ χωρίς να έχει πρόβλημα στο σεξ μπορεί να πίνει με μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι δεν πίνετε περισσότερα από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες.

Διαβάστε επίσης

Προσωπικός γιατρός: Επανεκκίνηση μετά τις εκλογές – Η “ντρίπλα” με τους Ιατρικούς Συλλόγους

Daily Mail: Tα 8 κρυφά «διαμάντια» της Ελλάδας για ήρεμες διακοπές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.