4 εύκολες στάσεις της γιόγκα για… καλή χώνεψη και κάψιμο λίπους

Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παραδοσιακά συνδέονται με γιορτινά τραπέζια, γλυκά και αλκοόλ. Και ενώ φυσικά πολύ καλά κάναμε και ξεφύγαμε λιγάκι, ήρθε η ώρα να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος και να πούμε αντίο στα περιττά κιλά των γιορτών. Και φυσικά να κάψουμε λίπος…

Μια μικρή αποτοξίνωση άλλωστε μετά τις γιορτές, είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσεις τον εαυτό σου. Αν δεν είσαι ο τύπος του γυμναστηρίου και θέλεις κάτι πιο χαλαρό, τότε η γιόγκα μπορεί να σου δώσει τη λύση που θέλεις.

Ίσως αναρωτηθείς, αν η γιόγκα είναι η ιδανική γυμναστική για απώλεια βάρους. Θα σου απαντήσουμε, πως όταν συνδυάζεται με υγιεινή διατροφή, ναι χάνεις κιλά και παράλληλα, διατηρείς και το νου σου σε ηρεμία.

Μπορείς εύκολα στο σπίτι σου να κάνεις τις παρακάτω asana που βοηθούν τόσο στην καλύτερη πέψη -κάτι που θα σου χρειαστεί και για αργότερα, έχε το στο νου σου-, όσο και στο κάψιμο λίπους.

Ξεδίπλωσε το mat σου και ξεκινάμε:

Chaturanga Dandasana (χαμηλή σανίδα)
Η στάση δυναμώνει τους βραχίονες, τους καρπούς, τους ώμους και τους κοιλιακούς. Μπορεί στην αρχή να πονάς στους καρπούς σου, όταν εκτελείς τη στάση χαμηλής σανίδας, γιατί ολόκληρο το σώμα στηρίζεται στα χέρια και τα πόδια. Ωστόσο, με τον καιρό τα χέρια δυναμώνουν και ο πόνος εξαφανίζεται. Μείνε για 5 αναπνοές

Πώς να την εκτελέσεις

Virabhadrasana (Ι, ΙΙ, III)

Ενδυναμώνει τους ώμους και τους μηρούς, καθώς επίσης και βελτιώνει την συγκέντρωση. Όσο περισσότερο μένεις στην asana, τόσο καλύτερα αποτελέσματα. Με λίγα λεπτά άσκησης στη στάση των πολεμιστών, θα αποκτήσεις πιο δυνατούς τετρακεφάλους.

O Πολεμιστής III βελτιώνει την ισορροπία, ενώ ενδυναμώνει τη ράχει, τα πόδια και τα χέρια. Επίσης, βοηθά στην ενδυνάμωση της κοιλιάς, ενεργοποιώντας τους κοιλιακούς μύες σου, ενώ βρίσκεσαι στην asana.

Μείνε για 5 αναπνοές σε κάθε Πολεμιστή

Δες πώς να εκτελέσεις τις asana

Trikonasana (Στάση του Τριγώνου)

Η στάση του Τριγώνου βοηθά στη βελτίωση της πέψης, καθώς και στην μείωση του λίπους που αποθηκεύεται στην κοιλιά και στο στήθος. Παράλληλα, ρυθμίζει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Επίσης, συμβάλλει στην καύση λίπους από στο στήθος, ενώ ενδυναμώνει τους μύες των μηρών και τα ισχία.

Και φυσικά βελτιώνει την ισορροπία και την συγκέντρωση.

Μείνε 5 αναπνοές.

Πώς να την εκτελέσεις

Adho Mukha Svanasana (H στάση του Κάτω Σκύλου)

Μία εύκολη άσανα για όλο το σώμα. Βοηθά στην ενδυνάμωση των χεριών, ισχίων, πλάτης και μηρών. Όταν βρίσκεσαι στην στάση του κάτω σκύλου η αναπνοή δυναμώνει τους μύες, ενώ βελτιώνει τη συγκέντρωση και την κυκλοφορία του αίματος.

Μείνε 5-7 αναπνοές

Πώς να την εκτελέσεις

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Κανένας εφησυχασμός για την ευλογιά των πιθήκων

ΠΟΕΔΗΝ: Γρίπη και ιώσεις γεμίζουν τις ΜΕΘ Παίδων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.