ΠΟΕΔΗΝ: Γρίπη και ιώσεις γεμίζουν τις ΜΕΘ Παίδων

Η γρίπη και οι ιώσεις πιέζουν τις ΜΕΘ Παίδων, συνιστώντας προσοχή σε γονείς και παιδιά και εγρήγορση στο ΕΣΥ, ενόψει της περιόδου κορύφωσης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν κενές κλίνες και εφεδρείες, εντούτοις, προειδοποιεί ότι χρειάζεται προσωπικό και ενδεχομένως να ανακύψει ανάγκη για νέες κλίνες.

«Ουδέποτε έμεινε διασωληνωμένο παιδί εκτός ΜΕΘ και εκτιμούμε ότι ούτε τώρα πρόκειται να συμβεί, αλλά η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί προσοχή από γονείς και παιδιά και εγρήγορση  από το ΕΣΥ.

Δεν κατανοούμε γιατί τα παιδιά δεν φοράνε μάσκα όταν υπάρχει συνωστισμός, δεν κατανοούμε γιατί οι παιδίατροι συμβουλεύουν τα παιδιά πάνω από δύο ετών να μην κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, όταν  για δύο χρόνια με τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν εκτεθεί σε ιούς και δεν διαθέτουν αντισώματα. Θα πρέπει άμεσα  να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «καμπανάκι» αποτελούν οι νοσηλείες σε ΜΕΘ για παιδιά, όπου σε μεγάλες περιοχές είναι καλυμμένες. Η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι, εάν συνεχισθεί η έξαρση της γρίπης και των άλλων ιώσεων, ίσως να  χρειασθεί η λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ. Όπως υπογραμμίζει, αυτή τη στιγμή υπάρχουν εφεδρείες, ωστόσο, το προσωπικό δεν επαρκεί.  «Επισημαίνουμε ότι  δεν χρειάστηκε η  λειτουργία   περισσότερων  κλινών  ΜΕΘ παίδων ακόμη και στη κορύφωση των κυμάτων του κορονοϊού. Προσοχή, λοιπόν, και εγρήγορση!

Οι διακομιδές παιδιών σε ΜΕΘ άλλων περιοχών, λόγω πληρότητας των κοντινών, είναι ασφαλείς. Δεν παύει, όμως, να είναι  ταλαιπωρία για τα παιδιά και τους γονείς», επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

ΠΟΕΔΗΝ: Γεμάτες οι ΜΕΘ παίδων

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Λειτουργούν  9 κλίνες non COVID-19 και νοσηλεύονται 6 παιδιά.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»: Λειτουργούν  6 κλίνες non covid-19  και νοσηλεύονται 4 παιδιά. Επίσης, λειτουργούν  5 κλίνες COVID-19  και δεν νοσηλεύεται κανένα παιδί.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ:  Λειτουργούν 6 κλίνες non COVID-19  και νοσηλεύονται 3 παιδιά.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»: Λειτουργούν 6 κλίνες non COVID-19  και νοσηλεύονται 6 παιδιά.
«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Λειτουργούν 8 κλίνες non covid-19 και νοσηλεύονται 8 παιδιά. Επίσης, 2 κλινες covid-19 και νοσηλεύεται  ένα παιδί.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΡΙΟ»:  Λειτουργούν 5 κλίνες non COVID-19 και νοσηλεύονται 4 παιδιά. Επίσης, 2 κλίνες covid-19, οι οποίες είναι κενές.
ΠΑΓΝΗ: Λειτουργούν 5 κλίνες non COVID-19 και νοσηλεύονται 5 παιδιά. Επίσης, 1 κλίνη COVID-19 και νοσηλεύεται ένα παιδί.

«Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και νησιά πλην της Κρήτης δεν διαθέτουν και δεν διέθεταν ποτέ ΜΕΘ παίδων, χωρίς, όμως, να έχουν τεθεί σε κίνδυνο παιδιά, αφού όσα χρειάστηκαν εντατική θεραπεία διακομίσθηκαν σε ΜΕΘ έγκαιρα και με ασφάλεια», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επισείοντας την προσοχή και συνιστώντας εμβολιασμό κατά της γρίπης.

Διαβάστε επίσης 

Σε κλοιό τριδημίας η χώρα – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

«Κράκεν» – Η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον που θέτει σε συναγερμό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.