Να γιατί δεν φέρνουμε εις πέρας τους στόχους μας

-

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν παράγουμε αποτελέσματα; Ή γιατί δεν φέρνουμε εις πέρας τους στόχους μας; Όλοι έχουμε ένα σωρό καλές σκέψεις και ιδέες, καλή πρόθεση, όνειρα και στόχους, αλλά όταν προσπαθούμε να τα πραγματοποιήσουμε, η πρώτη μας σκέψη είναι αμέσως τα πιθανά εμπόδια ή ξεκινάμε την προσπάθεια, αλλά έπειτα από λίγο την αφήνουμε.

Γιατί, λοιπόν, σε εμάς δεν φαίνεται να ισχύει αυτό το «Όταν θέλουμε κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να μας το προσφέρει»;

Να γιατί δεν φέρνουμε εις πέρας τους στόχους μας

Πώς μας επηρεάζει η ενέργεια

Πολύ συχνά βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες για το γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε όσα θέλουμε (μεγάλωσα εκεί, οι γονείς έκαναν αυτό, ο αδερφός, ο φίλος ή ο σύντροφος έκανε εκείνο ή το άλλο).

Να γιατί δεν φέρνουμε εις πέρας τους στόχους μας
Η κα Άντα Αλεξάνδρα Μανωλά

Αυτό συμβαίνει, επειδή στην πορεία της σκεπτομορφής της ιδέας στο πεδίο μας, ενεργοποιείται το υποσυνείδητό μας, οι αλόγιστοι φόβοι μας. Βγαίνει ένας μηχανισμός προστασίας από το υποσυνείδητο, που μας θυμίζει τι συνέβη, όταν ξαναπροσπαθήσαμε κάτι αντίστοιχο. Όλες οι συνειδητές ή ασυνείδητες ενέργειες, που μας εμποδίζουν να εστιάσουμε στους στόχους μας, είναι όλα εκεί, μέρος της «προστασίας» μας από το μυαλό μας.

Πού εκεί; Μέσα στα τσάκρα μας. Τα τσάκρα είναι ενεργειακές δίνες, που τροφοδοτούν το πεδίο μας με συγκεκριμένη ενέργεια, με μία συνεχόμενη ροή ανάμεσά τους αλλά και ενδιάμεσα αυτών. Κάθε τσάκρα έχει συγκεκριμένη λειτουργία.

Για παράδειγμα:

  • τσάκρα του άζνα: αφορά στην ιδέα και στον στόχο, εμπεριέχει, όμως, και όλες τις εμπειρίες και σκέψεις αποτυχίας και έλλειψης ικανότητας
  • τσάκρα του λαιμού: εμπεριέχει εμπόδια για την δημιουργικότητα και την σωστή έκφραση και οργάνωση του έργου μας
  • τσάκρα του ηλιακού πλέγματος: περιέχει θετικές ενέργειες, όπως τον ενθουσιασμό μας και το κουράγιο μας, αλλά και ενέργειες χαμηλής αυτοεκτίμησης, έλλειψης αγάπης για τον εαυτό, αυτοσαμποτάζ, σκέψεις όπως «δεν αξίζω την επιτυχία», παράπονο και μνησικακία
  • τσάκρα του μενγκμέιν: περιέχει τους φόβους
  • τσάκρα της βάσης: αφορά στην προσπάθεια και στην φυσική υλοποίηση και ταυτόχρονα περιέχει ενέργειες τεμπελιάς, αναβλητικότητας, φόβου της επιτυχίας ή της αποτυχίας, προγραμματισμό από άλλους, που μας εμποδίζει από το να είμαστε επιτυχημένοι, συνειδητότητα φτώχιας, όρκους φτώχιας, ενέργειες και προγραμματισμούς από παλαιότερες ζωές.

Η σκέψη μας για την επιτυχία, από τον στόχο (άζνα) μέχρι την προσπάθεια (βάση), διανύει έναν μεγάλο δρόμο, καθώς περνά από όλα τα ενδιάμεσα τσάκρα, πριν φτάσει στην υλοποίηση.

Τι μας επηρεάζει

Το πιο σημαντικό είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Αλλά όχι μόνο αυτό. Κάθε τι που έρχεται σε επαφή με τα πεδία μας, μας επηρεάζει.

  • το περιβάλλον μας, ο χώρος, τα χρώματα γύρω μας, το είδος των επίπλων, όσα συσσωρεύουμε στον χώρο μας ή η άνεση και η καθαριότητα του χώρου μας, οι πίνακες ή οι φωτογραφίες που υπάρχουν στον χώρο μας και το βλέμμα μας πέφτει επάνω τους συχνά
  • τα βιβλία και τα περιοδικά που διαβάζουμε
  • η μουσική που ακούμε ή το τι παρακολουθούμε στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • οι άνθρωποι που ερχόμαστε συχνά σε επαφή, οικογένεια, συνεργάτες, συνάδερφοι, φίλοι, το τι μας λένε, με τι ασχολούνται αλλά και το τι σκέφτονται για εμάς
  • τα ρούχα που φοράμε, τα χρώματά τους, και το τι γράφουν επάνω
  • οι στιγμές της χαράς και της ευγνωμοσύνης που νιώθουμε καθημερινά σε σχέση με τις στιγμές του στρες και της αγωνίας.

Πώς προστατευόμαστε

  • Θα βοηθήσει, εάν κάνουμε μία καταγραφή αυτού που επιθυμούμε με κάθε λεπτομέρεια, αναφέροντας όλα όσα μας ενθουσιάζουν σε αυτό και κάθε φορά που κάτι μας το αποδυναμώνει, να διαβάζουμε ξανά και ξανά το κείμενο, ώστε να γεμίζουμε και πάλι με έμπνευση και ενθουσιασμό.
  • Εάν είμαστε σχετικά πνευματικοί, μπορούμε να κάνουμε καθημερινά προσευχή ή/και διαλογισμό και να ευλογούμε την επιθυμία μας με τη σωστή υλοποίηση.
  • Μπορούμε να καθαρίσουμε από τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, κάνοντας τακτικά ένα μπάνιο με αλατόνερο και ίσως και λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας.
  • Η συνειδητή ρυθμική γιογκική αναπνοή μπορεί να μας επαναφέρει στο κέντρο μας και στους στόχους μας.

Το πιο σημαντικό, όμως, που χρειάζεται, είναι να είμαστε συνειδητοί σε κάθε μας στιγμή. Να μπορούμε να αντιληφθούμε τι νιώθουμε και τι σκεφτόμαστε σε κάθε στιγμή και τι μας έχει επηρεάσει σε αυτό. Εάν είναι κάτι αρνητικό απέναντί μας, θα πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να το εξαλείφουμε ή έστω να το απομακρύνουμε από το πεδίο μας, μέχρι να μπορέσουμε να ερχόμαστε σε επαφή με αυτό χωρίς να μας επηρεάζει.

Τέλος θα πρέπει να καταλάβουμε ότι, για να υλοποιηθεί κάτι στη ζωή μας, χρειάζεται να είναι μέρος του σχεδίου της ψυχής μας. Εάν βλέπετε ότι δεν υλοποιείται, πάρτε μία βαθιά ανάσα, ζητήστε από την ψυχή σας να σας γνωρίσει το θέλημά της σχετικά με αυτό, και πάρτε την απόστασή σας από αυτό.

Σίγουρα, θα έρθει η σωστή στιγμή για το κάθε τι.

* Άντα Αλεξάνδρα Μανωλά, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια και Ψυχοθεραπεύτρια του Pranic Healing

Διαβάστε επίσης

Διασημότητες που είναι 100% vegan

Τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στα ταξίδια με πλοίο και φέρι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.