Μάτια: Τα λάθη που προκαλούν ρυτίδες

Η περιοχή γύρω από τα μάτια τείνει να δείχνει σημάδια γήρανσης πριν από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στο πρόσωπό μας. Η λύση, λένε οι ειδικοί, βρίσκεται στη σωστή φροντίδα.

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια μας είναι ιδιαίτερα λεπτή και αυτό, σε συνδυασμό με το πέρασμα του χρόνου (μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου), τις συνεχείς συσπάσεις των μυών αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες σ’ αυτή την περιοχή, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται βαθιές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και εξαιρετική ξηρότητα, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός μας.

Επίσης, πολλά ακούγονται για τη χρήση της κρέμας ματιών και το κατά πόσο την έχουμε ανάγκη. Η ειρωνεία, συχνά, είναι ότι ενώ θέλουμε να έχουμε όμορφο, φωτεινό και νεανικό βλέμμα κάθε στιγμή, αμελούμε την κρέμα ματιών. Ή, δεν την χρησιμοποιούμε εντελώς σωστά. Δείτε τα τρία βασικά λάθη.

Προσοχή στο ντεμακιγιάζ 

Τρίβοντας την περιοχή, κατά την εφαρμογή της κρέμας ή κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ μπορεί να προκληθεί φλεγμονή και βλάβες στα τριχοειδή αγγεία, που ίσως οδηγήσει στην έντονη υπερμελάγχρωση της περιοχής.

Τι να κάνετε: Για το ντεμακιγιάζ των ματιών βυθίστε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ σε νερό και στη συνέχεια ακουμπήστε τον για μερικά δευτερόλεπτα σε κάθε μάτι. Αφού η mascara και το eyeliner έχουν αρχίσει να διασπώνται, μπορείτε με μεγάλη προσοχή και απαλές κινήσεις να τα αφαιρέσετε.

Επιλέγετε λάθος κρέμα

Μετά τα 40 μια απλή ενυδατική κρέμα ματιών δεν είναι αρκετή. Εμπιστευθείτε φόρμουλες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, αν θέλετε να μειώσετε την όψη των μαύρων κύκλων, ή ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, αν θέλετε να ελαττώσετε την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Αν το κυριότερο μέλημά σας είναι το οίδημα στην περιοχή, ενσωματώστε μία κρέμα ματιών με καφεΐνη, που θα τονώσει την μικροκυκλοφορία.

Τι να κάνετε: Για την ενυδάτωση της περιοχής χρησιμοποιήστε ορούς και κρέμες και εφαρμόστε το προϊόν της επιλογής σας με απαλές ταμποναριστές κινήσεις,

Δεν κοιμάστε σωστά

Αν κοιμάστε στο πλάι μπορεί να δείτε ρυτίδες στο δέρμα σας νωρίτερα από ό, τι θα έπρεπε. Ο ύπνος με το πρόσωπό στο μαξιλάρι μπορεί να οδηγήσει σε γραμμές στο πρόσωπο.

Αφυδατωμένο δέρμα

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι μια προσωρινή κατάσταση και οφείλεται στην έλλειψη νερού. Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα του αφυδατωμένου δέρματος, εκτός από το αίσθημα τραβήγματος, είναι οι έντονες γραμμές, ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια.

Δεν βάζετε αντηλιακό

Η καθημερινή εφαρμογή ενός αντηλιακού είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές και έξυπνες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε στη μάχη με το χρόνο. Ακόμα κι αν είναι τυπικές με την εφαρμογή SPF, οι περισσότερες γυναίκες αμελούν την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Τι να κάνετε: Εμπλουτίστε το οπλοστάσιο της ομορφιάς σας με μια εξειδικευμένη αντηλιακή κρέμα ματιών, που θα προστατεύσει την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες UV, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει το δερματικό φραγμό, χάρη στους ενυδατικούς της παράγοντες.

Εκφράσεις προσώπου

Οι επαναλαμβανόμενες και έντονες εκφράσεις του προσώπου μπορούν να οδηγήσουν σε γραμμές και ρυτίδες στην περιοχή των ματιών. Κάθε φορά, για παράδειγμα, που χαμογελάτε ή προσπαθείτε να δείτε κάτι πιο καθαρά, ένα «αυλάκι» σχηματίζεται κάτω από το δέρμα.

Δεδομένου ότι η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα γύρω από τα μάτια χάνει τελικά την ικανότητα να επιστρέψει στη θέση του. Έτσι, οι πτυχές αυτές, κάποια στιγμή, αρχίζουν να γίνονται μόνιμες.

Κάπνισμα

Δεν είναι μόνο οι «ρυτίδες του καπνιστή» που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα, αλλά και εκείνες κάτω από τα μάτια. Εκτός από τη νικοτίνη που εμποδίζει τη ροή του αίματος στο δέρμα, οι μικροκινήσεις που ενδεχομένως να κάνετε για να κρατήσετε τον καπνό έξω από τα μάτια σας μπορούν επίσης να προκαλέσουν σημάδια γήρανσης.

Διαβάστε επίσης 

Οι 8 αθώες συνήθειες που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση του δέρματος

Σεξουαλική ζωή στις γιορτές: Χρήσιμες συμβουλές

Ζούμπα : Ο χορός που καίει το λίπος

 

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.