DEMO: Επενδυτικό πλάνο 356 εκατ. ευρώ 

Το νέο επενδυτικό σχέδιο της DEMO, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας,  Δημήτρης Δέμος.

Ανακοίνωσε την ανέγερση ενός νέου βιομηχανικού συγκροτήματος στη βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας – γενέτειρα του ιδρυτή της εταιρείας Σταύρου Δέμου – το οποίο θα αποτελείται από τέσσερις μονάδες παραγωγής πρώτων υλών και από έξι μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων. Θα έχει συνολική επιφάνεια κτιρίων 74.000 τ.μ. και αναμένεται να παραγάγει 200 τόνους πρώτης ύλης και 250 εκατ. τεμαχίων τελικών σκευασμάτων τον χρόνο.

DEMO: Επενδυτικό πλάνο 356 εκατ. ευρώ 

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν 2 νέες μονάδες στις εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι – που θα είναι έτοιμες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 – για την παραγωγή τελικών φαρμάκων.

Η μεγάλη αυτή επένδυση ισοδυναμεί με το άνοιγμα εκατοντάδων νέων θέσεων καλά αμειβόμενης εργασίας, όπως αναφέρθηκε.

 

Το 2021 η εταιρεία προχώρησε στην κατασκευή ενός νέου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Το νέο κέντρο, επιφάνειας 2400 τ.μ. θα φιλοξενεί τις ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης για τις πρώτες ύλες και για τα τελικά προϊόντα χημικής προέλευσης που θα παράγονται στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Δέμο το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της DEMO αποτελεί ορόσημο, όχι μόνο για την πορεία ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά, αλλά και για την προσπάθεια της χώρας για φαρμακευτική επάρκεια και καινοτομία.

«Ο συγκεκριμένος κύκλος επενδύσεων αναμένεται να δημιουργήσει 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας και 3.700 έμμεσες, ενώ εκτιμάται πως θα συνεισφέρει στην αύξηση του ΑΕΠ περίπου κατά 1,6 δισ ευρώ», είπε ο κ. Δέμος.

Διαβάστε περισσότερα στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης 

Συνέντευξη Μ. Γκάγκα: Η επιδημία δεν έχει ξεφύγει, υπάρχει plan B

Hellenic Healthcare Group: Νέο HealthSpot στην Κηφισιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.