Ο κανόνας 80/20 για εύκολη απώλεια βάρους

Ο κανόνας 80/20 για απώλεια βάρους είναι κάτι απλό και φαίνεται να λειτουργεί τουλάχιστον ψυχολογικά.

Το σκεπτικό είναι ότι το 80% της διατροφής βασίζεται σε μία υγιεινή δίαιτα με έναν καθορισμένο προϋπολογισμό θερμίδων και αφήνετε το υπόλοιπο 20%, απολαμβάνοντας σνακ ή φαγητό που αγαπάτε με λιγότερους περιορισμούς.

Για πολλούς, ο κανόνας 80/20 προσφέρει μια ισορροπημένη προσέγγιση στη διατροφή που καθιστά δυνατή την απώλεια βάρους. Ωστόσο, άλλοι έχουν διαπιστώσει ότι παρά την τήρηση του σχεδίου, η ζυγαριά δεν κουνιέται.

Ο κανόνας 80/20

Ο κανόνας 80/20 μπορεί να ακούγεται απλός, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικός από άτομο σε άτομο. Για μερικούς ανθρώπους, ένας διαχωρισμός 80/20 σημαίνει να ακολουθείτε μια αυστηρή δίαιτα για πέντε ημέρες της εβδομάδας και στη συνέχεια να επιδοθείτε σε δύο ελεύθερες ημέρες. Για άλλους, σημαίνει προσεκτικός διαχωρισμός του προϋπολογισμού θερμίδων κάθε ημέρας για να επιτραπεί μια ημερήσια υπερβολή που αντιστοιχεί στο 20%.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να δείτε στη συνέχεια τι μπορεί να λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τον τρόπο ζωής σας.

Το πλεονέκτημα του κανόνα 80/20 είναι η ευελιξία στο πρόγραμμα διατροφής, αποτρέποντας τη στέρηση και την εξάντληση και ενισχύοντας τη μακροπρόθεσμη συμμόρφωση, ενώ η απόλαυση περιστασιακών λιχουδιών μπορεί να προσφέρει ψυχική ανακούφιση και να μειώσει τις λιγούρες.

Επίσης εάν έχετε μια ιδιαίτερα ενεργή κοινωνική ζωή, το ευέλικτο 20% σας επιτρέπει να απολαμβάνετε κοινά γεύματα με άλλους. τα οποία συνήθως μας παρασύρουν.

Ωστόσο, αυτό το 20% της ελευθερίας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ανθυγιεινές επιλογές, διακυβεύοντας τη συνολική αποτελεσματικότητα για απώλεια βάρους. Σίγουρα, ο κανόνας απαιτεί πειθαρχία και δεν είναι μία γρήγορη λύση.

Διαβάστε επίσης

Οι συναντήσεις του Παγκρατίου, το ραντεβού για το φάρμακο που δεν θα γίνει και η σωτηρία από την ΠΕΦ

Καρδιολογική επέμβαση σε 100χρονη ασθενή με τη μέθοδο TAVI στο Ερρίκος Ντυνάν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.