Αυτά τα 3 συμπληρώματα μπορεί να αναστατώσουν τον ύπνο σας

Αν έχετε καταφύγει σε κάποια συμπληρώματα βιταμινών για να καλύψετε πιθανή έλλειψη του οργανισμού σε βιταμίνες, προσέξτε πότε τα παίρνετε γιατί μπορεί να αναστατώσουν τον ύπνο σας.

Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο εάν λαμβάνονται προς το βράδυ, με αποτέλεσμα να ην ξεκουράζεστε.

Υπάρχουν τρία δημοφιλή συμπληρώματα που είναι γνωστό ότι προκαλούν διαταραχές ύπνου εάν ληφθούν σε λάθος χρόνο. Γι αυτό καλό είναι να τα λαμβάνετε το πρωί για να αποφύγετε προβλήματα ύπνου.

1. Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D, είναι η βιταμίνη του ήλιου και σας δίνει ενέργεια, επομένως είναι καλύτερο να λαμβάνετε τη βιταμίνη D το πρωί, μιμούμενοι αυτή την φυσική έκθεση στο ηλιακό φως που συνήθως λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Βιταμίνη Β 12

Η βιταμίνη Β 12 βοηθά το σώμα να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια, ενισχύει τον μεταβολισμό των κυττάρων και επιτρέπει τη σύνθεση DNA. Είναι επίσης σημαντική για την υγεία των ματιών, των οστών και του δέρματος. Ωστόσο, η βιταμίνη B-12 είναι επίσης πολύ διεγερτική προσφέροντας ενέργεια. Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για τη λήψη της βιταμίνης Β12.

3. Συνένζυμο Q10

Το συνένζυμο Q10 βοηθά στην ανάπτυξη και τη συντήρηση των κυττάρων σας. Εκτός από το ότι παράγεται φυσικά στο σώμα, μπορεί να βρεθεί σε μικρές ποσότητες στο κρέας, το ψάρι και τους ξηρούς καρπούς. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να πάρουν ένα συμπλήρωμα του συνένζυμου Q10 για να αυξήσουν τα επίπεδά τους.

Τα επίπεδα του Q10 στο σώμα μειώνονται με την ηλικία και επίσης έχουν βρεθεί να είναι χαμηλότερα σε άτομα με ορισμένες παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, και σε όσους λαμβάνουν φάρμακα μείωσης της χοληστερόλης, τις στατίνες.

Τα συμπληρώματα με συνένζυμο Q10 είναι πολυδιεγερτικά, οπότε καλύτερα να τα πάρετε το πρωί και όχι το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης

Ένας 13χρονος θεραπεύτηκε από γλοίωμα, έναν σπάνιο όγκο εγκεφάλου – Μοναδική περίπτωση στον κόσμο

Γενόσημα και συμμετοχή ασθενών: Τι ισχύει, τι λένε ασφαλισμένοι και φαρμακοποιοί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.