Χάστε βάρος και κερδίστε μύες με αυτά τα 7 σνακ

Το μυστικό για να χάσετε βάρος και να κερδίσετε μυς, κρύβεται στα σνακ και αν είναι νόστιμα και απολαυστικά, η όλη προσπάθεια γίνεται διασκεδαστική και εύκολη.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε ή προετοιμάζετε σνακ. Ένα από αυτά είναι το σνακ να έχει ικανοποιητική πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη είναι γνωστή για την ικανότητά της να προάγει τα αισθήματα πληρότητας και κορεσμού, έτσι αισθάνεστε ικανοποιημένοι και λιγότερο επιρρεπείς στην υπερκατανάλωση τροφής λίγο αργότερα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους αλλά και στην απόκτηση μυϊκής μάζας.

Όταν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, θέλετε να κάψετε λίπος αντί να χάσετε μυϊκή μάζα. Το σώμα σας χρειάζεται πρωτεΐνη για να επισκευάσει και να διατηρήσει τους μυς. Αν ενσωματώσετε σνακ γεμάτα με πρωτεΐνη στη διατροφή σας, θα διασφαλίσετε ότι το σώμα σας λαμβάνει όλα τα κρίσιμα συστατικά για τη διατήρηση της άπαχης μυϊκής μάζας στην προσπάθεια για απώλεια βάρους.

Τα καλύτερα σνακ για να χάσετε βάρος και να κερδίσετε μυς

Τυρί cottage με κράκερ ολικής αλέσεως

Το τυρί κότατζ είναι ένα πραγματικό βασικό προϊόν όταν πρόκειται για σνακ. Μια μερίδα μισού φλιτζανιού έχει μόλις 90 θερμίδες και παρέχει περίπου 12 γραμμάρια πρωτεΐνης. Λαμβάνετε επίσης μια καλή δόση ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου.

Χούμους με στικς καρότου και μοτσαρέλα

Απολαύσετε δύο κουταλιές της σούπας χούμους με δύο ξυλάκια καρότου και μοτσαρέλα με λιγότερο από 250 θερμίδες. Δύο κουταλιές της σούπας χούμους έχουν περίπου 80 θερμίδες και παρέχουν τρία γραμμάρια πρωτεΐνης και δύο γραμμάρια φυτικών ινών.

Τονοσαλάτα

Η τονοσαλάτα είναι μια απόλαυση “χωρίς ενοχές” και η μισή μερίδα από την κλασική κονσέρβα τόνου σας δίνει περίπου 80 θερμίδες και 12 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Βραστά αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική τροφή για απώλεια βάρους, καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες και παρέχουν έξι γραμμάρια χορταστικής πρωτεΐνης σε κάθε αυγό. Υπολογίστε για κάθε αυγό περίπου 60 – 70 θερμίδες.

Σπόροι κολοκύθας

Αν λαχταράτε κάτι τραγανό και αλμυρό, πρέπει να ξέρετε ότι οι σπόροι κολοκύθας παρέχουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και δύο γραμμάρια φυτικών ινών ενώ έχουν μόλις 160 θερμίδες ανά 30 γραμμάρια. Επιπλέον οι σπόροι κολοκύθας είναι το απόλυτο νυχτερινό σνακ, καθώς είναι μια πηγή μαγνησίου, το οποίο προάγει τον καλύτερο ύπνο. Επιπλέον, περισσότερος ύπνος μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων.

Παράλληλα, αν είστε vegan, οι σπόροι κολοκύθας είναι ένας από τους κορυφαίους τρόπους για να λάβετε το αμινοξύ, τη λευκίνη, το οποίο είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης

Γιαούρτι

Το γιαούρτι συνιστάται συχνά ως ιδανικό σνακ για απώλεια βάρους από τους διαιτολόγους. Το ελαφρύ έχει μόλις 100 θερμίδες και 16 γραμμάρια πρωτεΐνης.

 

 

Μπάρα πρωτεΐνης

Το κύριο συστατικό στις μπάρες πρωτείνης είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος και οι έρευνες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος πριν ή μετά την προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση μυών και στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και αντοχής. Αυτές οι μπάρες συνήθως έχουν 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, πέντε γραμμάρια φυτικών ινών και γύρω στις 150 θερμίδες.

Διαβάστε επίσης

Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων: Οι αλλαγές και οι διαδικασίες σε εξέλιξη

Βασιλική Κορδερά: Τα χρόνια στη Γερμανία, η πρώτη κλινική στην Ελλάδα, οι δυσκολίες και η εξέλιξη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.