Μπορείτε να βάλετε το τυρί στην κατάψυξη;

Μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη το τυρί; Ναι, μπορείτε να καταψύξετε το τυρί, αλλά ορισμένα είδη τυριού παγώνουν καλύτερα από άλλα.

Υπάρχουν περίπου 2.000 είδη τυριών , από το τσένταρ, το κότατζ, και το μπρι, μέχρι την παρμεζάνα, το κατσικίσιο τυρί και τη φέτα, αλλά άπειροι τρόποι να προσθέσετε αυτό το αγαπημένο το γαλακτοκομικό προϊόν στη διατροφή σας.

Όμως, όπως γνωρίζουν οι γνώστες του τυριού, η κατανάλωση τυριού είναι πολύ περισσότερα από το να αγοράσετε απλώς ένα κομμάτι και να το βάλετε στο ψυγείο.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Γαλακτοκομικών Τροφίμων, το τυρί πρέπει να φυλάσσεται σε σακούλα τυλιγμένη σε χαρτί κεριού για να μην χάσει την υγρασία του. Το μαλακό τυρί πρέπει να τυλίγεται χαλαρά.

Μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη το τυρί;

Δείτε πόσο καιρό το τυρί σας θα παραμείνει πιθανότατα ασφαλές και εύγευστο με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA):

Σκληρά τυριά όπως τσένταρ ή παρμεζάνα:

Σε ψυγείο που δεν ανοιγοκλείνει: Έξι μήνες
Απλό οικιακό ψυγείο: Τρεις έως τέσσερις εβδομάδες
Κατάψυξη: Έξι μήνες

Μαλακά τυριά όπως μπρι, τυρί κότατζ ή ρικότα:

Ψυγείο: Μία εβδομάδα
Κατάψυξη: Δεν παγώνουν καλά

Επεξεργασμένες φέτες τυριού:

Ψυγείο: Ένας έως δύο μήνες
Κατάψυξη: Δεν παγώνει καλά

Τα σκληρά τυριά παγώνουν καλύτερα από τα μαλακά τυριά επειδή περιέχουν πολύ λίγη υγρασία και είναι απίθανο να διογκωθούν και να αλλάξει η υφή και η γεύση τους όταν καταψύχονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να καταψύξετε μαλακό τυρί – απλά να είστε προετοιμασμένοι ότι η ποιότητα μπορεί να μην είναι ίδια.

Όταν θέλετε να καταψύξετε μαλακό τυρί, κόψτε το σε κομμάτια και βάλτε το σε μια πλαστική σακούλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πιέσει τον αέρα από τη σακούλα πριν τη σφραγίσετε καλά.

Για να παγώσετε το σκληρό τυρί, κόψτε το σε κομμάτια και τυλίξτε το σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο πριν το τοποθετήσετε σε αεροστεγή πλαστική σακούλα.

Τυρί κρέμα

Το USDA δεν συνιστά την κατάψυξη του τυριού σε μορφή κρέμας, επειδή η υψηλή περιεκτικότητά του σε υγρασία και λίπος θα σχηματίσει κρυστάλλους πάγου και μια πιο χοντρή υφή όταν καταψυχθεί. Το τυρί κρέμα θα πρέπει να καταναλωθεί εντός δύο εβδομάδων από την αγορά, εάν διατηρηθεί στο ψυγείο.

Αλλά αν οι αλλαγές στην υφή δεν σας ενοχλούν, σίγουρα υπάρχουν τρόποι για να καταψύξετε το τυρί κρέμα. Αρκεί να μην έχετε ανοίξει την αρχική συσκευασία ή αν έχει ανοιχτεί να είναι σε σφιχτά τυλιγμένο πλαστικό περιτύλιγμα ή σε αεροστεγές δοχείο για έως και δύο μήνες.

Για να ξεπαγώσετε τα τυριά, βάλτε τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Διαβάστε επίσης

Αγωνίες για τον Χρυσοχοΐδη, οι ισορροπίες του Μάριου και οι νέοι Γενικοί

Τέλος και επίσημα το πρωτόκολλο ασφαλείας στις αεροπορικές πτήσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.