Τέλος και επίσημα το πρωτόκολλο ασφαλείας στις αεροπορικές πτήσεις

Αποσύρεται και επίσημα το πρωτόκολλο ασφάλειας για την COVID-19 που είχε θεσπιστεί κατά της διάρκεια της πανδημίας στις αεροπορικές πτήσεις από τον Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Αποσύρεται και επίσημα το πρωτόκολλο ασφάλειας στις αεροπορικές πτήσεις

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, η απόφαση ελήφθη με δεδομένη την μείωση των δεικτών της πανδημίας στην Ευρώπη, με βάση συγκεντρωτικά στοιχεία από όλες τις χώρες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Όπως είχε δηλώσει ο ΠΟΥ τον Μάιο, «η COVID-19 είναι πλέον ένα διαρκές ζήτημα υγείας που δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο».

Το πρωτόκολλο ασφάλειας είχε θεσπιστεί τον Μάιο του 2020 με σκοπό την ύπαρξη ενιαίου επιπέδου ασφάλειας υγείας για την ασφαλή μετακίνηση με αεροπλάνα.

Ο EASA και το ECDC συστήνουν στους επιβάτες, τα πληρώματα, τις αεροπορικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες των χωρών, να λαμβάνουν υπόψη την αξία των προστατευτικών μέτρων που εφαρμόστηκαν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως κατάλληλο εξαερισμό, μέτρα υγιεινής, χρήση μάσκας, ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλού επιπολασμού ιογενούς λοίμωξης του αναπνευστικού.

Οι δύο Οργανισμοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεννόησης τους επόμενους μήνες για την περαιτέρω στενή συνεργασία τους, έτσι ώστε σε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον να αντιδράσουν άμεσα και γρήγορα.

Ο EASA έχει ξεκινήσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο τον εντοπισμό νέων τεχνολογιών που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ασφάλεια της υγείας των επιβατών και των πληρωμάτων και θα μειώσουν τον ήδη χαμηλό κίνδυνο μόλυνσης κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών.

Διαβάστε επίσης

Αγωνίες για τον Χρυσοχοΐδη, οι ισορροπίες του Μάριου και οι νέοι Γενικοί

Ασπαρτάμη: Το ζήτημα είναι στην ποσότητα; Τι λένε ειδικοί στο HS

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.