To προϊόν που έχουμε όλοι στην κουζίνα και βοηθά στην απώλεια βάρους

Υπάρχει ένα προϊόν σε κάθε κουζίνα που μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα αθλητικής διατροφής, που μίλησε στην Express.co.uk, το προϊόν αυτό είναι η μαγειρική σόδα, η οποία έχει την ικανότητα να «μειώνει την κόπωση κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και να λειτουργήσει ως φυσικό «διεγερτικό» βοηθώντας μας στην άσκηση ειδικά όταν κάνουμε «σύντομες, αλλά υψηλής έντασης άσκησης».

Σύμφωνα με τον ειδικό, η μαγειρική σόδα έχει την ικανότητα να μειώνει τα ιόντα υδρογόνου που παράγονται από τον αναερόβιο μεταβολισμό. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες που επιθυμούν να χάσουν βάρος εγκαίρως για το καλοκαίρι μπορούν να ενισχύσουν τις προπονήσεις τους και να ασκούνται «για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» χρησιμοποιώντας το βασικό προϊόν που διαθέτουμε όλοι στην κουζίνα μας.

Έντονη άσκηση 

Η μαγειρική σόδα, που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας, βοηθά επίσης στη μείωση του χρόνου αποκατάστασης από μία έντονη άσκηση. Αυτό συμβαίνει επειδή μειώνει την οξύτητα στους καταπονημένους μύες κι έτσι μπορείτε να επιστρέψετε πιο γρήγορα στην άσκηση σας.

Τέλος, η μαγειρική σόδα, βοηθάει στην αύξηση της δύναμης, του συντονισμού και της απόδοσης σε ασκήσεις υψηλής έντασης, επιτρέποντάς έτσι να πιέσετε περισσότερο τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια έντονων δραστηριοτήτων όπως η άρση βαρών, το τρέξιμο, η κολύμβηση και η ποδηλασία.

Σημειώνεται πως, αραιώνεται συχνά σε νερό, είτε μόνη της, είτε μαζί με μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού. Όταν καταναλώνετε καθημερινά, τέτοια ποτά είναι πιθανό να αυξήσετε και την ημερήσια πρόσληψη υγρών. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τα συνολικά επίπεδα ενυδάτωσης, κάτι που σύμφωνα με έρευνες μπορεί να μειώσει την πείνα, να αυξήσει τον μεταβολισμό και να προωθήσει την απώλεια σωματικού λίπους.

Μεταβολική οξέωση

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μαγειρικής σόδας μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει μεταβολική οξέωση, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που εμφανίζεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να ελέγξει το pH του αίματος.

Η μεταβολική οξέωση μπορεί να προκύψει από την υπερβολική πρόσληψη αλκαλικών ενώσεων, όπως η μαγειρική σόδα, και να προκαλέσει:

μυϊκή αδυναμία
σπασμούς
ακανόνιστο καρδιακό παλμό και
αλλοιωμένη ψυχική κατάσταση
Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να είναι θανατηφόρα!

Διαβάστε επίσης 

12 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε, όταν καθαρίζετε την κουζίνα

Οστεοπόρωση: Τροφές σύμμαχοι για τα οστά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.