Ποτά με λίγες θερμίδες ιδανικά για δίαιτα

Τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης. Ορισμένα από αυτά όμως, περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και αν τα καταναλώνετε με μέτρο, δεν διατρέχετε κίνδυνο να πάρετε περισσότερη ζάχαρη και να χαλάσετε τη δίαιτα σας.

Όπως αναφέρει στο eatthis.com, η διαιτολόγος Mary Sabat MS, RDN, LD, “η πραγματική περιεκτικότητα σε θερμίδες ενός ποτού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις μετρήσεις που χρησιμοποιούνται”. είναι προτιμότερο να πίνετε τα οινοπνευματώδη σκέτα. Τα κοκτέιλ (όπως με τόνικ ή χυμούς φρούτων) είναι κατά κανόνα γεμάτα ζάχαρη, με περίπου 8 έως 10 κουταλάκια του γλυκού σε ένα ψηλό ποτήρι.

Ποτά με λίγη ζάχαρη:

Βότκα με σόδα

Θερμίδες κατά προσέγγιση ανά ποτό: 97

“Αυτό το κλασικό κοκτέιλ αποτελείται από βότκα αναμεμειγμένη με σόδα. Είναι μια επιλογή αλκοολούχου ποτού με λίγες θερμίδες, επειδή η σόδα δεν περιέχει θερμίδες και η βότκα έχει σχετικά χαμηλές θερμίδες”, λέει η Sabat. «Συνιστώ στους πελάτες μου να έχουν μαζί τους στέβιας και μπορούν πάντα να επιλέξουν μια αρωματισμένη βότκα ή μια φέτα λάιμ στο ποτό τους».

«Όταν συνδυάζονται, η βότκα με τη σόδα δημιουργεί ένα δροσιστικό και ελαφρύ ρόφημα που έχει χαμηλότερες θερμίδες και ζάχαρη από άλλα δημοφιλή αλκοολούχα ποτά, όπως η μπύρα ή το κρασί», λέει η Trista Best, MPH, RD, LD, στο Balance One Supplements. «Η έλλειψη πρόσθετων σακχάρων σε αυτό το ρόφημα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αυξήσεων των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και άλλα προβλήματα υγείας».

Τζιν με τόνικ χωρίς ζάχαρη

Θερμίδες κατά προσέγγιση ανά ποτό: 97

Σύμφωνα με την Sabat, ένα άλλο κλασικό αλκοολούχο ποτό χαμηλών θερμίδων είναι ένα απλό τζιν τόνικ. Και αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο χαμηλό σε θερμίδες, ζητήστε το με τόνικ χωρίς ζάχαρη.

«Το τζιν με τόνικ είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή χαμηλών θερμίδων, επειδή το ίδιο το τζιν είναι σχετικά χαμηλό σε θερμίδες και όταν αναμιγνύεται με τόνικ χωρίς ζάχαρη, ο αριθμός θερμίδων παραμένει ελάχιστος», λέει η Σαμπάτ.

Ρούμι με διαιτητική κόλα

Θερμίδες κατά προσέγγιση ανά ποτό: 97 θερμίδες

Το ρούμι με Diet Coke είναι μια άλλη επιλογή αλκοολούχου ποτού χαμηλών θερμίδων, ειδικά αν είστε έξω στο μπαρ και θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και μην παραγγείλετε ένα φανταχτερό κοκτέιλ. .

«Αναλλάσσοντας την κόλα με υψηλότερες θερμίδες με μια διαιτητική κόλα ή κόκα κόλα Zero, παίρνετε το ίδιο γευστικό ρόφημα με σχεδόν τη μισή ποσότητα θερμίδων», λέει η Jesse Feder, RDN, CPT στο My Crohns and Colitis Team. «Αυτό βοηθά στη μείωση της υψηλής ποσότητας ζάχαρης που είναι συνήθως σε αυτό το ποτό».

Τεκίλα με σόδα

Θερμίδες κατά προσέγγιση ανά ποτό: 97

Η βότκα με σόδα είναι εξαιρετική επιλογή ποτού για όσους προτιμούν το καθαρό αλκοόλ. Αλλά αν το αγαπημένο σας διαυγές ποτό είναι η τεκίλα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια σόδα τεκίλα. «Η τεκίλα αναμεμειγμένη με σόδα είναι μια αναζωογονητική επιλογή αλκοόλ με λίγες θερμίδες», λέει η Sabat. “Η σόδα προσθέτει μηδενικές θερμίδες, ενώ η τεκίλα συνεισφέρει μέτριο αριθμό θερμίδων. Επίσης, η τεκίλα αγαύης είναι στην πραγματικότητα η χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.”

Ελαφριά μπύρα

Θερμίδες κατά προσέγγιση ανά κουτί: 100 θερμίδες

Οι ελαφριές μπίρες ποικίλλουν σε θερμίδες ανάλογα με τη μάρκα, φυσικά, αλλά ένα μέσο κουτί είναι περίπου 100 θερμίδες.

«Αυτές οι μπύρες παρασκευάζονται ειδικά για να έχουν λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τις κανονικές μπύρες και συχνά έχουν και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ», λέει η Sabat. «Η επιλογή της ελαφριάς μπύρας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων, ενώ παράλληλα απολαμβάνεις μια κρύα μπύρα» .

Για σύγκριση, μια «κανονική» μπύρα έχει περίπου 150 θερμίδες ανά κουτί, σύμφωνα με το USDA.

Άπερολ

Θερμίδες κατά προσέγγιση ανά ποτό: 121 θερμίδες

Το ιταλικό απεριτίφ με κύρια τα αρώματα από πορτοκάλι και ραβέντι είναι η τέλεια επιλογή για ένα ηλιόλουστο απόγευμα στην παραλία. Οι θερμίδες που περιέχει το Aperol είναι περίπου 86 (με σόδα) ενώ αν το συνδυάσεις με prosecco προσθέτεις άλλες 40 περίπου θερμίδες.

Μαργαρίτα

Θερμίδες κατά προσέγγιση ανά ποτό: 102

Περίπου 170 θερμίδες ανά μερίδα, και υψηλότερη ποσότητα αλκοόλ (33,3%) συγκριτικά με άλλες επιλογές, λόγω του λιγότερου πάγου που χρησιμοποιείται στη συνταγή. Η μαργαρίτα φράουλα μάλιστα αποτελεί μία καλύτερη επιλογή σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, λόγω της επιπλέον προσθήκης από τη φράουλα! Φτιάχνεται με βάση την τεκίλα, στην οποία προστίθεται χυμός λάιμ, λικέρ, αλάτι, παγάκια και μια φέτα λάιμ, για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση του κοκτέιλ.

Prosecco

Θερμίδες κατά προσέγγιση ανά φλάουτο: 121 θερμίδες

Ο ιταλικός αφρώδης οίνος είναι αρκετά διαδεδομένος στα μπαρ, καθώς είναι πιο φιλικός για το πορτοφόλι μας απ’ ότι ο γαλλικός.Τα οφέλη του είναι όμοια με αυτά της σαμπάνιας, με τα υψηλά επίπεδα πολυφαινολών να ωφελούν τα επίπεδα του αίματος και να επιβραδύνουν την απομάκρυνση του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο βοηθά στην κυκλοφορία του.

Tips για να μειώσεις τις θερμίδες των ποτών που πίνεις

Πιες άφθονο νερό

Πρόσθεσε στο ποτό σου αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη και θερμίδες

Πρόσθεσε φυσική φρεσκάδα στο ποτά σου (φέτες από λεμόνι, λάιμ, φύλλα δυόσμου κλ.π)

Πες όχι σε σιρόπια και τα πολύ γλυκά κοκτέιλ

Απόφυγε να γεμίζεις το ποτό σου πριν το ολοκληρώσεις

Φρόντισε να έχεις μερικές ημέρες μέσα στην εβδομάδα χωρίς αλκοόλ

Διαβάστε επίσης 

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταλάβετε, εάν ένα αυγό είναι χαλασμένο

Βασιλικός: Μυστικά για να τον κρατήσουμε φρέσκο όλο τον χρόνο

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.eatthis.com/low-calorie-alcoholic-drinks/

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.