6 επιχειρήματα που θα σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση, στις συζητήσεις για δίαιτες και αδυνάτισμα

Οι συζητήσεις για δίαιτες, αδυνάτισμα και μοδάτες διατροφικές συνήθειες, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθούν. Είναι παντού, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την τηλεόραση, το οικογενειακό τραπέζι…

Μπορεί να αισθανόμαστε ότι μας παρακινούν για να ακολουθήσουμε νέες τάσεις διατροφής, ή να ακούμε διαλόγους που εξυμνούν την υπερβολική απώλεια βάρους ή να βλέπουμε βίντεο για πώς πρέπει να τρώμε, να φαινόμαστε ή να αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας. Αλλά αυτό που δεν βλέπουμε πάντα, είναι ο βαθύς αντίκτυπος που έχει η κουλτούρα της δίαιτας σε όλους μας.

Φως στο θέμα της αποφυγής των τοξικών μηνυμάτων που μας στέλνει η κουλτούρα διατροφής, ρίχνει η διαιτολόγος Brenna O’Malley, RD , που μίλησε στο wellandgood.com, και μοιράστηκε μερικά από τα καλύτερα επιχειρήματα που μπορούμε να πούμε στον εαυτό μας όταν βρισκόμαστε σε συζητήσεις για δίαιτες και αδυνάτισμα.

Οι θετικές αυτοεπιβεβαιώσεις μπορούν να παίξουν ισχυρό ρόλο στο πώς βλέπουμε τον εαυτό μας. «Η αυτοεπιβεβαίωση υπενθυμίζει την αυτονομία σας και ότι θα πρέπει να κάνετε επιλογές με βάση αυτό που σας φαίνεται καλό, αντί της κουλτούρας διατροφής ή άλλων διατροφικών κανόνων που διευθύνουν άλλοι. «Το να έχεις εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, σημαίνει ότι είσαι καλύτερα εξοπλισμένος μπροστά στην εικόνα του σώματος, την άτακτη διατροφή και να αποτρέψεις τον εαυτό σου από το να παρασυρθείς σε μια δίαιτα στην οποία δεν θέλεις να συμμετέχεις», λέει η O’Malley και προτείνει 6 επιχειρήματα:

  • «Αυτό αφορά αυτούς, όχι εμένα».
  • «Οι κανόνες διατροφής κάποιου άλλου δεν χρειάζεται να είναι οι κανόνες διατροφής μου».
  • «Ο τρόπος που κάποιος μιλάει για το φαγητό και το σώμα αντικατοπτρίζει τη δική του σχέση με το φαγητό και το σώμα του. Δεν χρειάζεται να το κάνω δικό μου».
  • «Ξέρω το σώμα μου καλύτερα. Όταν έχω εμπλακεί σε αυτές τις συμπεριφορές στο παρελθόν, ένιωσα …». (Εστιάστε στη δική σας εμπειρία στο γιατί αυτοί οι τρόποι διατροφής ή σκέψης για το σώμα σας δεν σας έχουν εξυπηρετήσει στο παρελθόν.)
  • «Μπορώ να κάνω τις δικές μου επιλογές για το φαγητό».
  • «Το να μιλάω για σώματα και δίαιτες με αυτόν τον τρόπο δεν μου φαίνεται καλό. Μπορώ να αλλάξω τη συζήτηση ή να φύγω».

Οι κόκκινες σημαίες στις συζητήσεις για δίαιτα και αδυνάτισμα

Αν και ορισμένες συζητήσεις για δίαιτα και αδυνάτισμα μπορεί να είναι κατάφωρα προφανείς, άλλες μπορεί να είναι αόριστες. Ωστόσο, η O’Malley λέει ότι υπάρχουν μερικές κόκκινες σημαίες που μπορούν να ενισχύσουν τη γλώσσα της δίαιτας, τον πολιτισμό ή ακόμα και τα στερεότυπα που πρέπει να παρακολουθείτε. Ειδικότερα, προειδοποιεί για περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι είναι μια «μαγική λύση» για κάτι ή υπόσχεται ότι είναι κάτι που θα αλλάξει εντελώς τη ζωή ή το σώμα σας.

Διαβάστε επίσης

Η αλλαγή ώρας την άνοιξη είναι χειρότερη από του φθινοπώρου, ειδικά για τους έφηβους

Ένα κουίζ, ο Μπαρούς που έγινε… μπαρούτι και η άνοδος στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.