Πόσο βάρος και λίπος θα χάσετε με 3 γιαούρτια την ημέρα

Το γιαούρτι συγκαταλέγεται στις ιδανικές τροφές προβλέπονται σε μια υγιεινή δίαιτα για να εξαφανιστεί το λίπος και το επιπλέον βάρος.

Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και, ανάλογα με το ποιο θα επιλέξετε, μπορεί να έχει και κάποιο χορταστικό λίπος. Είναι μία ευέλικτη, οικονομική και νόστιμη προσθήκη στη δίαιτα.

Πολλά γιαούρτια περιέχουν ζωντανές καλλιέργειες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγιούς μικροχλωρίδας του εντέρου. Αυτό μπορεί, με τη σειρά του, να βοηθήσει στην υποστήριξη των στόχων απώλειας βάρους.”

Έρευνες συνδέουν την κατανάλωση γιαουρτιού με μειωμένο σωματικό βάρος και λίπος.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν τρεις μερίδες γιαουρτιού χωρίς λιπαρά σε καθημερινή βάση – μέσα σε μια δίαιτα μειωμένων θερμίδων – έχασαν 61% περισσότερο λίπος και 22% περισσότερο σωματικό βάρος από άτομα που επέλεξαν μία διατροφή με απλά λιγότερες θερμίδες.

Τα άτομα που έτρωγαν γιαούρτι παρουσίασαν επίσης μια τεράστια μείωση 81% στο λίπος στην κοιλιά σε σύγκριση με την ομάδα που έκοψε θερμίδες, σύμφωνα με το eatthis.com.

Για να μην βαρεθείτε όμως το γιαούρτι στην προσπάθεια σας να χάσετε βάρος και λίπος, καλό είναι να το συνδυάσετε με άλλα θρεπτικά συστατικά και να δημιουργήσετε πλήρη γεύματα ή νόστιμα σνακ:

1. Συνδυάστε το γιαούρτι σας με μια λίγο ώριμη μπανάνα

Μία ελαφρώς ώριμη είναι μια σταθερή πηγή πρεβιοτικών ινών. Και όλοι γνωρίζουμε ότι η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Τα πρεβιοτικά τροφοδοτούν τα προβιοτικά, συμπεριλαμβανομένων των προβιοτικών από το γιαούρτι. Η κατανάλωση και των δύο μαζί μπορεί να υποστηρίξει ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους.

2. Γιαούρτι με μια χούφτα καρύδια

Τα καρύδια είναι γεμάτα χορταστικά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη. Ένα μπολ με γιαούρτι και καρύδια μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο μετά το γεύμα σας και άρα να χάσετε βάρος.

3. Το μέγεθος της μερίδας

Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Αν τρώτε πολλά γιαούρτια με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά σε μια μερίδα αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για την περίμετρο στη μέση και την κοιλιά.. Προσέξτε τον έλεγχο των μερίδων όταν απολαμβάνετε αυτό το νόστιμο σνακ, ώστε να μην έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

4. Προσθέστε φρέσκα φρούτα για γλυκύτητα – όχι πρόσθετες πηγές ζάχαρης

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, γλυκάνετε το γιαούρτι σας με φρέσκα φρούτα και όχι με πηγές ζάχαρης. Σίγουρα, τα σιρόπια και το μέλι έχουν αναμφισβήτητα καλή γεύση, αλλά η επιλογή φρούτων για πρόσθετη γλυκύτητα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, χάρη στις φυτικές ίνες που περιλαμβάνονται σε αυτά τα τρόφιμα, τα οποία μπορεί να υποστηρίξουν τους στόχους απώλειας βάρους.

Διαβάστε επίσης

6 μύθοι για το καθάρισμα που δεν λειτουργούν και 2 που πραγματικά έχουν αποτέλεσμα

Η αγωνία της Μίνας, τι θα πει η Ειρήνη και η ειρωνεία του Μάριου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.