Το #1 καλύτερο φρούτο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, συμπεριλαμβανομένων των καθημερινών συνηθειών όπως η μείωση του καπνίσματος, η ενίσχυση των εβδομαδιαίων προπονήσεων σας και η αλλαγή της διατροφής σας προσθέτοντας το κορυφαίο φρούτο γι’ αυτό το σκοπό.

Εάν σας έχουν πει ότι έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, διατρέχετε κίνδυνο για περαιτέρω προβλήματα όπως προβλήματα με τα νεφρά και την καρδιά, ακόμη και εγκεφαλικό.

Το να προσέχετε τι τρώτε και πίνετε μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής σας πίεσης, καθώς ορισμένα τρόφιμα και ποτά μπορούν να την επηρεάσουν περισσότερο από άλλα.

Το #1 καλύτερο φρούτο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Σύμφωνα με τη Brittany Dunn , MS, RDN, CD και μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του eatthis.com, το καλύτερο φρούτο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης είναι η μπανάνα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι μπανάνες αποτελούν ένα υπέροχο σνακ για την αρτηριακή πίεση. Αρχικά, είναι πλούσια σε κάλιο. Σύμφωνα με την Dunn, το κάλιο μειώνει τις επιπτώσεις του νατρίου στον οργανισμό και τρόφιμα που είναι πλούσια σε κάλιο, όπως οι μπανάνες, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Εάν έχετε υγιή επίπεδα καλίου, η μπανάνα είναι επίσης εξαιρετική για τη γενική υγεία της καρδιάς και την αρτηριακή σας πίεση. Θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών και καρδιακών παθήσεων. Εάν τρώτε μια μικρή μπανάνα, μπορείτε να λάβετε περίπου 422 χιλιοστόγραμμα καλίου, που αντιστοιχεί περίπου στο 9% της συνιστώμενης πρόσληψης.

Αυτά τα κίτρινα φρούτα είναι επίσης εξαιρετικά για να εξισορροπούν τα υγρά και τους ηλεκτρολύτες στο σώμα σας.

“Αυτό βοηθά το σώμα να διατηρεί τον όγκο του αίματος και των υγρών και τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα”, εξηγεί η Dunn.

Οι μπανάνες περιέχουν σχεδόν το 10% των ημερήσιων αναγκών σας σε κάλιο και μαγνήσιο , τα οποία είναι και τα δύο απαραίτητα μέταλλα για τους ηλεκτρολύτες. Η κατανάλωση αρκετών ηλεκτρολυτών θα μετακινήσει το νερό και την ενέργεια στο σώμα σας στους μύες αντί στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό είναι εξαιρετικό ειδικά μετά την προπόνηση, όπου μπορείτε να αποφύγετε τις μυϊκές κράμπες και να αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι.

Ωστόσο, πρέπει να βρείτε μία ισορροπία. Η κατανάλωση πολύ λίγου καλίου και υπερβολικού νατρίου μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση.

Όχι μόνο η μπανάνα είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά για τη μείωση αυτών των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά είναι επίσης ένα φθηνό φρούτο που μπορείτε να βρείτε εύκολα παντού.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσεις στη διατροφή κάποιου», προτείνει ο Dunn. «Οι μπανάνες μπορούν να μπουν σε ένα smoothie, να συνοδεύσουν τα δημητριακά ή το γιαούρτι σας, να ψηθούν ως ψωμί ή κέικ, ή απλά να καταναλωθούν ως είναι».

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 200.000 – Η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει το θέμα επαναφοράς της μάσκας

6 συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε την πείνα όταν κάνετε δίαιτα

Τελικά επηρεάζεται το σπέρμα από τον κορωνοϊό; Τι δείχνουν όλες οι τελευταίες μελέτες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.