Συνθετικό κρέας από άγρια ζώα – Η εναλλακτική λύση με οικολογική συνείδηση

Συνθετικό ή τεχνητό κρέας από άγρια ζώα, είναι για κάποιους η η οικολογική εναλλακτική λύση. Η απάντηση στη σφαγή των ζώων και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σε δημοσίευμα του Independent, καταναλωτές που επιθυμούν να κάνουν μία μετάβαση από τα χορτοφαγικά υποκατάστατα σε εξωτικά κρέατα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, είναι αρχικά οι ομάδες που αναμένεται να αγκαλιάσουν το συνθετικό κρέας.

Ήδη, έχουν τυποποιηθεί «καλλιεργούμενα» μπιφτέκια λιονταριών, μπριζόλες τίγρης και ρολά σούσι με ζέβρα. Η εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων, που τα παράγει ελπίζει ότι σύντομα θα είναι ευρέως διαθέσιμα στην αγορά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, μόλις τα προϊόντα λάβουν έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, η Primeval Foods εκτιμά ότι τα εστιατόρια με αστέρια Michelen στο Λονδίνο θα είναι από τα πρώτα που θα προσφέρουν τα προιόντα της, ενώ στα σχέδιά της περιλαμβάνονται και τα τοπικά σούπερ μάρκετ.

Τι είναι το συνθετικό, τεχνητό ή καλλιεργούμενο κρέας;

Είναι μια μέθοδος παραγωγής που επιτρέπει στις εταιρείες να παράγουν τρόφιμα από οποιοδήποτε είδος χωρίς να σφάζουν ζώα. Παράγεται μέσω της καλλιέργειας κυττάρων ζώων, γεγονός που επιτρέπει στους παραγωγούς να αναπαράγουν το διατροφικό προφίλ του συμβατικού κρέατος.

Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να εκτρέφουμε ζώα για την παραγωγή κρέατος και έτσι μειώνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ενώ αποτρέπεται η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών.

Το συγκεκριμένο κρέας δεν παράγεται ακόμη σε βιομηχανική κλίμακα, οπότε δεν είναι ακόμα μετρήσιμα τα οφέλη του στην προστασία του πλανήτη. Ωστόσο η γενικότερη επιστημονική εκρίμηση είναι ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του κρέατος που παράγεται συμβατικά.

Σύμφωνα με μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η παραγωγή συνθετικού κρέατος συνεπάγεται περίπου 7 με 45% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας από το συμβατικό ευρωπαϊκό κρέας, ενώ οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι κατά 78 με 96% χαμηλότερες.

Διαβάστε επίσης

Δερματολογική Εταιρεία – Λέπρα: Κανένας κίνδυνος και κανένας λόγος στιγματισμού

Η λατρεία στο μίσος και η αύξηση της διαδικτυακής κακίας

Τι ισχύει για το σεξ και την ευλογιά των πιθήκων – Οι συστάσεις λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.