Πώς θα εντάξεις το τοφού στη διατροφή σου – Μάθε για τα οφέλη του

Η άπαχη πρωτεΐνη αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Για τους χορτοφάγους αυτή βρίσκεται στο λεγόμενο τοφού.

Το τοφού από μόνο του θεωρείται άνοστο και η γεύση του δε θυμίζει σε τίποτα τυρί, αλλά η σπογγώδης υφή του, του επιτρέπει να παίρνει τη γεύση και το άρωμα από τα υπόλοιπα υλικά και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές συνταγές.

Αφαιρέστε την υγρασία του

Καλό είναι να αφαιρείται όση περισσότερη από την υγρασία που περιέχει, τυλίγοντας το με μια πετσέτα και πιέζοντας το με κάποιο βαρύ αντικείμενο. Η υγρασία που θα εξέλθει, δε μπορεί να απορροφηθεί εκ νέου από το τοφού. Μία ακόμη δημοφιλής πρακτική, που χρησιμοποιείται πριν μαριναριστεί, είναι να τοποθετηθεί στην κατάψυξη για μία ολόκληρη νύχτα.

Αφού ξεπαγώσει, θα πρέπει να του ασκηθεί πίεση, ώστε να φύγει όλο το νερό πριν χρησιμοποιηθεί σε κάποια συνταγή. Κάποιοι τύποι είναι συσκευασμένοι σε νερό, αν ανοιχτεί η συσκευασία τους και δεν καταναλωθεί όλο το περιεχόμενο, αυτό που θα περισσέψει θα πρέπει να συντηρηθεί εντός ψυγείου μέσα σε καθαρό νερό.

Από τι παρασκευάζεται

Το τόφου παρασκευάζεται από σπόρους σόγιας και είναι μια έξυπνη επιλογή για να αποφύγεις το κρέας όπως και αν επιλέξεις να το απολαύσεις από τον ατμό είτε σε διάφορες συνταγές.

Μια μερίδα τόφου περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και κάλιο βοηθώντας στη λειτουργία των μυών και στην ισορροπία του σώματος.

Πού βοηθά

Επίσης διαθέτει φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στη ομαλή πέψη και στη σωστή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Χάρη στη γεύση του μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε συνταγές όπως για παράδειγμα ένας νόστιμος τρόπος είναι να το προσθέσεις σε κάποιο smoothie της επιλογής σου για περισσότερη πρωτεΐνη και ασβέστιο.

Εναλλακτικά μπορείς να αλλάξεις την πρωινή ρουτίνα των αυγών σου και να φτιάξεις τόφου με λαχανικά και πατάτες.

Πηγή: mednutrition.gr

Διαβάστε επίσης

Απίστευτο και όμως αληθινό! Έβγαινε θετικός στον κορονοϊό επί 505 ημέρες

Χαμόγελο του Παιδιού: Όχι άλλα ατυχήματα από βεγγαλικά και κροτίδες

Το πειραχτήρι Λύτρας, η επανεμφάνιση Τσιόδρα και  τα χαμένα χάπια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.