Απίστευτο και όμως αληθινό! Έβγαινε θετικός στον κορονοϊό επί 505 ημέρες

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένας ασθενής από τη Βρετανία έβγαινε θετικός στoν κορονοϊό επί 505 συνεχόμενες ημέρες, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει καταγραφεί έως σήμερα.

Όπως αναφέρει το BBC,  ο εν λόγω ασθενής κόλλησε για πρώτη φορά κορονοϊό στις αρχές του 2020. Είχε συμπτώματα και η μόλυνση επιβεβαιώθηκε με τεστ PCR. Ο ασθενής έμπαινε και έβγαινε στο νοσοκομείο πολλές φορές για τις επόμενες 72 εβδομάδες, τόσο για εξετάσεις ρουτίνας, όσο και για φροντίδα.

Οι γιατροί, από το King’s College του Λονδίνου και το Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust, αναφέρουν ότι η λεπτομερής εργαστηριακή ανάλυση αποκάλυψε ότι ήταν η ίδια, επίμονη λοίμωξη, αντί για επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Αυτό είναι διαφορετικό από το «long COVID», όπου τα συμπτώματα επιμένουν μετά την εξάλειψη της μόλυνσης.

Θετικός στον κορονοϊό επί 505 ημέρες

«Τα τεστ ήταν θετικά κάθε φορά. Ο ασθενής δεν είχε ποτέ αρνητικό τεστ. Και μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια συνεχής λοίμωξη επειδή το γενετικό της αποτύπωμα – οι πληροφορίες που λάβαμε από τον προσδιορισμό της αλληλουχίας του ιικού γονιδιώματος – ήταν μοναδικό και σταθερό σε αυτόν τον ασθενή», ανέφερε ο Δρ Luke Blagdon Snell, που θα παρουσιάσει τα ευρήματα σε ένα ιατρικό συνέδριο.

Οι παρατεταμένες λοιμώξεις είναι σπάνιες αλλά σημαντικές, λένε οι ερευνητές, επειδή μπορεί να προκαλέσουν νέες παραλλαγές του Covid – αν και αυτό δεν συνέβη σε αυτήν την περίπτωση ή σε άλλες που μελέτησαν.

Ο Δρ Snell είπε: «Ο ιός εξακολουθεί να προσαρμόζεται στον ανθρώπινο ξενιστή όταν οι άνθρωποι μολύνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να προσφέρει στον Covid μια ευκαιρία να συγκεντρώσει νέες μεταλλάξεις».

«Μερικοί από αυτούς τους ασθενείς που μελετήσαμε έχουν μεταλλάξεις που έχουν παρατηρηθεί σε ορισμένες από τις παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία».

Τόνισε, ωστόσο, ότι κανένας από τους εννέα ασθενείς που εξέτασαν δεν είχε «γεννήσει» μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή.

Η περίπτωσή του θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας & Λοιμωδών Νόσων (ECCMID). Το συνέδριο αρχίζει σήμερα (22/4), τις εργασίες του στη Λισσαβώνα.

Διαβάστε επίσης 

Πέθανε από κορονοϊό, 19χρονη ανεμβολίαστη λεχώνα

Μολύνθηκε από την παραλλαγή Δέλτα και μετά από την Όμικρον μέσα 3 εβδομάδες, αν και τριπλά εμβολιασμένη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.