Το TikTok ανακάλυψε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να χάσετε κιλά – Προσοχή, λένε οι διατροφολόγοι

Υπάρχει μαγικό φίλτρο που εξαφανίζει τα κιλά; Όλοι θέλουν ένα, σωστά; Λοιπόν, υπάρχει ένα διαφημιζόμενο ”θαυματουργό” παρασκεύασμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αυτή τη στιγμή, χάρη στους ”ειδικούς” του TikTok.

Βίντεο σε πλατφόρμες όπως το TikTok από άτομα που δοκιμάζουν καφέ με λεμόνι έχουν εξαπλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και οι αναζητήσεις στην Google με τους όρους «καφές, λεμόνι και απώλεια βάρους» έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.

«Εκατομμύρια άνθρωποι δοκιμάζουν το μείγμα καφέ και λεμονιού για να χάσουν λίπος και βάρος.

Η προσθήκη χυμού λεμονιού σε ένα φλιτζάνι καφέ διαφημίζεται ως φάρμακο για την απώλεια βάρους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πιείτε το μείγμα και να παρακολουθήσετε αυτά τα ανεπιθύμητα κιλά να εξαφανίζονται!

Η ιδέα προκαλεί μεγάλο θόρυβο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο από την καφεΐνη στο φλιτζάνι.Τα βίντεο της θεραπείας δίαιτας έχουν λάβει δεκάδες εκατομμύρια προβολές.

Η προσθήκη λεμονιού στον καφέ είναι το μυστικό για να χάσετε κιλά; Ας μάθουμε από την διαιτολόγο Beth Czerwony, RD.

@ambrosecynthia

Day 2 updates of #coffeeandlemonweightlosschallenge #coffeeandlemon #foryoupage

♬ Waiting For Heartache – BLVKSHP

Η απλή περιγραφή αυτού του ροφήματος- καφές με λεμόνι – χρησιμεύει και ως λίστα συστατικών. Το πιο συνηθισμένο μείγμα φαίνεται να είναι ο χυμός από μισό λεμόνι στυμμένο σε ένα τυπικό φλιτζάνι καφέ.

Η γεύση υπολείπεται κάπως, κάτι που μπορεί να εξηγήσει γιατί ένα φλιτζάνι “καφέ λεμόνι” στον ατμό δεν εμφανίζεται στους πίνακες μενού των τοπικών καφέ.

Μην προσπαθήσετε να προσθέσετε χυμό λεμονιού σε ένα latte, εκτός αν σας αρέσει το πηγμένο γάλα.

Ο ζαχαρούχος παγωμένος καφές, ωστόσο, έχει μια γαστρονομική σχέση με τα λεμόνια σε ορισμένους πολιτισμούς. Για παράδειγμα, ένα ποτό που ονομάζεται mazagran προέρχεται από την Αλγερία πριν από σχεδόν δύο αιώνες και παραμένει δημοφιλές στην Πορτογαλία.

Αληθεύουν οι ισχυρισμοί για απώλεια βάρους;

Η απάντηση σε αυτό είναι εύκολη: Όχι. Τα λεμόνια δεν έχουν ιδιαίτερες ιδιότητες καύσης λίπους, εξηγεί η Czerwony. Μια συμπίεση του χυμού του φρούτου που προκαλεί μάζα δεν θα σας βοηθήσει να μπείτε σε ένα μικρότερο τζιν.

«Αυτός ο μηχανισμός δράσης απλώς δεν υπάρχει», λέει η Czerwony. «Δεν υπάρχει τίποτα στον χυμό λεμονιού που θα κάψει λίπος ή μια χημική σύνδεση για να συμβεί αυτό. Συγγνώμη που λέω, δεν είναι τόσο εύκολο».

Πώς προέκυψε, λοιπόν, αυτό το χάκ αδυνατίσματος με λεμόνι στον καφέ; Πιθανότατα οφείλεται σε παρόμοιους ισχυρισμούς για το λεμόνι σε νερό.

@renaejones

#upforthechallenge #coffeeandlemonweightlosschallenge 💪🏾

♬ original sound – TOONKYY

Η κατανάλωση ενός ποτηριού H2O με μια φέτα λεμονιού αναφέρεται συχνά ως ένας χρήσιμος τρόπος για να χάσετε κιλά. Ωστόσο, δεν οφείλεται σε μυστικές ιδιότητες που διαθέτουν τα λεμόνια. Είναι περισσότερο προϊόν του νερού που γεμίζει το στομάχι σας χωρίς θερμίδες.

«Το νερό σε κρατά πιο χορτάτο, το οποίο λειτουργεί για να μειώσει τα σημάδια πείνας που σε κάνουν να θέλεις να φας», εξηγεί η Czerwony.

Ο καφές φέρνει ένα παρόμοιο όφελος για την καταστολή της όρεξης, ενώ επίσης ανεβάζει τον μεταβολισμό σας με μια δόση καφεΐνης. Αλλά τα σχέδια υγιεινής διατροφής δεν βασίζονται στον πικάντικο καφέ – με ή χωρίς λεμόνι.

Υπάρχουν οφέλη από την προσθήκη λεμονιού στον καφέ;

Τα λεμόνια έχουν μερικές καλές θρεπτικές ιδιότητες. Όπως πολλά εσπεριδοειδή, τα λεμόνια χρησιμεύουν ως στερεή πηγή βιταμίνης C. Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη και να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης πέτρες στα νεφρά. Επιπλέον, τα λεμόνια προσφέρουν ένα συγκεκριμένο έντονο γευστικό αποτέλεσμα.

«Τα λεμόνια είναι ένα εξαιρετικό φρούτο», σημειώνει η Czerwony. «Απλώς δεν είναι μαγικά όταν πρόκειται για απώλεια βάρους».

Οι κίνδυνοι από την προσθήκη λεμονιού στον καφέ

Ο χυμός λεμονιού μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει καούρα, δεδομένων των υψηλών επιπέδων του κιτρικού οξέος, ειδικά εάν έχετε ιστορικό παλινδρόμησης οξέος. Αυτό το οξύ μπορεί επίσης να είναι τραχύ στο σμάλτο των δοντιών με την πάροδο του χρόνου και με αρκετά μεγάλους όγκους.

Αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την προσθήκη λεμονιού στη java; «Πιθανότατα θα καταστρέψετε ένα καλό φλιτζάνι καφέ», λέει.

Αξίζει να δοκιμάσετε τον καφέ με λεμόνι;

Οι άνθρωποι πάντα αναζητούν αυτό το «ένα πράγμα» που θα κάνει τη διαφορά όταν πρόκειται για τον αριθμό στην κλίμακα, λέει η Czerwony. Οι σπόροι Chai τράβηξαν την προσοχή για λίγο. Το ίδιο για το μηλόξυδο και το γκρέιπφρουτ.

«Καταλαβαίνω γιατί αυτές οι μανίες απώλειας βάρους γίνονται δημοφιλείς», λέει ο Czerwony. «Βασίζονται σε προϊόντα που είναι φυσικά και στις κουζίνες μας και έχουν κάποια οφέλη για την υγεία. Φαίνονται σαν να μπορούν να δουλέψουν.

«Αλλά αν αυτά τα πράγματα ήταν δοκιμασμένα και αληθινά, όλοι θα τα έκαναν για πολύ καιρό και θα είχαν επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις όσον αφορά την απώλεια βάρους».

Όσο για την προσθήκη λεμονιού στον καφέ για καλύτερη σιλουέτα; «Δεν είναι κάτι που θα συνιστούσα», λέει η Czerwony και συστήνει να μείνετε μακριά από αυτήν την τάση του TikTok.”

Διαβάστε επίσης 

Sirtfood: Η δίαιτα που ακολούθησε η Adele και άλλαξε το σώμα της

Φράουλες: Έξυπνα κόλπα για να μην χαλάσουν γρήγορα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.