Sirtfood: Η δίαιτα που ακολούθησε η Adele και άλλαξε το σώμα της

Μέχρι τώρα, όλοι έχουν δει την εκπληκτική αλλαγή βάρους της Adele. Από τότε που άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια φωτογραφίες της αδυνατισμένης τραγουδίστριας στα τέλη του 2019, οι θαυμαστές και οι κριτικοί έκαναν εικασίες για το πώς έχασε 40 και πλέον κιλά.

Αν και η ίδια η Adele φέρεται να είπε πρόσφατα, στη βρετανική Vogue: «Δεν έχω κάνει δίαιτα», άνθρωποι από το περιβάλλον της, όπως αναφέρει το eatthis.com, αποδίδουν την απώλεια βάρους στη Sirtfood, ένα πρόγραμμα διατροφής που επιτρέπει την κατανάλωση σοκολάτας και κόκκινου κρασιού.

Ποια είναι η διατροφή Sirtfood που φέρεται να ακολούθησε η Adele ;

Η Sirtfood βασίζεται στις σιρτουίνες μια ομάδα επτά πρωτεϊνών που βρίσκονται στο σώμα μας και φαίνεται να βοηθάει σε διάφορες λειτουργίες όπως και στον μεταβολισμό μας. Η διατροφή Sirtfood, λοιπόν, εστιάζει στην αύξηση της πρόσληψης τρόφιμων πλούσια σε σιρτουίνες. Τέτοιου είδους τρόφιμα είναι τα μήλα, τα εσπεριδοειδή, το φαγόπυρο, τα καρύδια, η μαύρη σοκολάτα, το κόκκινο κρασί, ο μαϊντανός, το σέλινο, το φασκόμηλο, η κάπαρη, τα βατόμουρα, το πράσινο τσάι, η σόγια, οι φράουλες, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρεμμύδι και τα μύρτιλλα.

Αγαπημένο συμπλήρωμα της Sirtfood diet είναι ο καφές. Μάλιστα, χώρες όπου ο πληθυσμός τους καταναλώνει παραδοσιακά αρκετές τροφές με σιρτουίνες, όπως η Ιταλία και η Ιαπωνία, κατατάσσονται μεταξύ των περιοχών του πλανήτη με τους πιο υγιείς κατοίκους.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του προγράμματος, τους διαιτολόγους, Aidan Goggins και Glen Matten, η κατανάλωση αυτών των τροφών ενεργοποιεί τις σιρτουίνες και μιμείται την επίδραση που έχει στο σώμα σου ο περιορισμός των θερμίδων, η νηστεία και η άσκηση. Επίσης ενεργοποιεί τη διαδικασία “ανακύκλωσης” στον οργανισμό, απομακρύνοντας τα κυτταρικά απόβλητα που συσσωρεύονται με τον καιρό και προκαλούν ασθένειες και απώλεια ενέργειας.

Το καλό σε αυτήν τη δίαιτα είναι πως περιλαμβάνει το κόκκινο κρασί και τη μαύρη σοκολάτα, καθώς και τα δύο τυγχάνει να είναι πλούσια σε σιρτουίνες.

Το πλάνο

Τις πρώτες δύο εβδομάδες περιορίζεις τη θερμιδική σου πρόσληψη στις 1.000 θερμίδες την ημέρα, που μοιράζονται σε τρεις πράσινους χυμούς και ένα γεύμα πλούσιο σε sirtfoods.

Την επόμενη εβδομάδα αυξάνεις τις θερμίδες στις 1.500 την ημέρα και καταναλώνεις δύο sirtfood γεύματα και δύο πράσινους χυμούς.

Μακροπρόθεσμα, ο στόχος είναι να προσαρμόσεις τη διατροφή σου ώστε να καταναλώνεις όσο περισσότερες τροφές από τη λίστα μπορείς, κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις πιο υγιής και με περισσότερη ενέργεια.

Τα γεύματα της Adele στη Sirtfood διατροφή

Με βάση τη διατροφή αυτή ένα τυπικό πρωινό για την Adele θα μπορούσε είναι ένα μεγάλο ποτήρι πράσινου χυμού, που συχνά αναφέρεται ως «sirtfood staple». Ο χυμός αυτός είναι ένα υπέροχο μείγμα πλούσιο σε σίδηρο από λαχανικά όπως ρόκα και σέλινο, πράσινο μήλο, matcha και λίγο λεμόνι. Αυτός ο πράσινος χυμός είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους αγαπούν τα ροφήματα με καφεΐνη, ειδικά επειδή το matcha είναι πλούσιο σε καφεΐνη και  αντιοξειδωτικά. Πριν από την απώλεια βάρους της, η Αντέλ είχε πει πως έπινε 10 φλιτζάνια τσάι την ημέρα με δύο κουταλάκια ζάχαρης το καθένα.

Όσον αφορά, το μεσημεριανό, ένα τυπικό γεύμα στη δίαιτα Sirtfood είναι ένα ζεστό Shakshuka -μια συνταγή εμπνευσμένη από το Μεξικό- που περιέχει ψημένα αυγά, ντομάτα και λάχανο. Για το δείπνο, ένα πιάτο ζυμαρικών  arrabbiata με γαρίδες είναι μια καλή επιλογή στα πλαίσια αυτής της διατροφής.

Ωστόσο, οι διατροφολόγοι λένε πως δεν είναι αρκετά ισορροπημένη αυτή η διατροφή και ως εκ τούτου χρειάζεται επιστημονική καθοδήγησή και παρακολούθηση.

Διαβάστε επίσης 

Το γάλα και η σκλήρυνση κατά πλάκας – Τι προβληματίζει τους επιστήμονες

Βικτόρια Μπέκαμ: Αυτό είναι το πρωινό που την κρατά σε φόρμα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.