Αβίαστοι τρόποι για να αρχίσετε να χάνετε βάρος αμέσως

Το αδυνάτισμα και το να χάσετε βάρος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η δίαιτα, η άσκηση και η διασφάλιση ότι θα παραμείνετε πιστοί στη διαδικασία, μπορεί να είναι αδύνατο μερικές φορές.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, που δεν είναι δύσκολοι.

Αβίαστοι τρόποι για να αρχίσετε να χάνετε βάρος αμέσως

Ακολουθήστε, λοιπόν, τις συμβουλές χαμηλής και μηδενικής προσπάθειας και δείτε το βάρος σας να υποχωρεί.

1. Πίνετε νερό 

«Το να πίνεις νερό είναι καλό για το δέρμα και τον μεταβολισμό σου, δύο πράγματα που επηρεάζουν το αν θα χάσεις βάρος ή όχι», λέει ο διαιτολόγος Ronald Smith στο eatthis.com.

«Επίσης, πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα: θα σας βοηθήσει να χορτάσετε πιο γρήγορα». Πόντοι μπόνους αν προσθέσετε λεμόνι στο νερό σας.

2. Εξασκηθείτε στο «hara hachi bu» και θα δείτε το βάρος σας να μειώνετε.

Το Hara hachi βοηθά στην απώλεια βάρους. «Το Hara hachi bu είναι η πρακτική του να τρως μόνο το 80% του φαγητού που είναι στο πιάτο σου και να σηκώνεσαι από το τραπέζι πριν αισθανθείς χορτάτος», εξηγεί ο Bill Bradley, RD , συγγραφέας του Foods of Crete, Traditional Recipes from the Healthiest People in the World (με την Κούλα Μπαρυδάκη), που έχασε 50 κιλά με απλές συνήθειες απώλειας βάρους.

«Νιώθω ελαφρά πείνα όλη την ημέρα, απλώς μια πολύ μικρή πείνα. Αυτό βελτίωσε την ενέργειά μου. Νόμιζα ότι θα ήταν μια δύσκολη συνήθεια, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν από τις πιο εύκολες. Το κλειδί εδώ δεν είναι να μετράμε θερμίδες, αλλά να έχουμε τη συνήθεια να μην τρώμε υπερβολικά».

3. Φάτε πρωινό μέσα σε δύο ώρες από το ξύπνημα.

Αν είστε λάτρης του πρωινού, μπορεί να θέλετε να ξανασκεφτείτε τη συνήθεια σας. «Αν περιμένετε πάρα πολύ το πρωί, το σώμα σας θα μπει σε κατάσταση λιμοκτονίας και θα αποθηκεύσει τυχόν επιπλέον θερμίδες ως λίπος αντί να τις κάψει για ενέργεια», λέει ο Smith.

4. Τρώτε περισσότερα μήλα.

Ένα μήλο την ημέρα έχει πραγματική αξία. Στην πραγματικότητα, ο Bradley χρησιμοποίησε το μήλο ως το «μυστικό του όπλο» στην ώθηση του αδυνατίσματος. «Πριν χάσω βάρος, είχα τη συνήθεια να τρώω κάτι γλυκό το απόγευμα (συχνά σκαν με φιστίκια ή κάποιο είδος σοκολάτας γάλακτος)», θυμάται.

Έπειτα, τα μήλα εμφανίστηκαν στην εικόνα: “Αγόραζα τα πιο τραγανά, πιο γλυκά μήλα που μπορούσα να βρω. Το απόγευμα ή όποτε ένιωθα μια πείνα, έτρωγα ένα μήλο. Αυτό έχει λειτουργήσει εδώ και χρόνια και είναι ένας καταπληκτικός και απλός τρόπος να χάσεις βάρος», εξηγεί αναλυτικά, επικαλούμενος μια μελέτη στο PLoS Medicine.

5. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα για γεύματα και σνακ.

Ώρα να χρησιμοποιήσουμε λίγη ψυχολογία στο φαγητό. «Αυτό το κόλπο θα ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας ώστε να πιστεύει ότι έχετε φάει περισσότερο», λέει ο Smith.

Διαβάστε επίσης

«Mε τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το ψωμί, τα δύο μπιφτέκια, το κοτόπουλο;» – Μάθετε για τα ισοδύναμα τροφίμων

Γκάγκα: Παραλάβαμε 5.700 αντιικά φάρμακα για ανθρώπους με υψηλό ρίσκο για COVID-19

Οι 4 μεγάλοι κίνδυνοι στα γεννητικά όργανα των αγοριών που πρέπει να γνωρίζετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.