Τι αποκαλύπτουν τα αγαπημένα σας φαγητά για την προσωπικότητά σας

Εθισμένος στο τυρί ή τη σοκολάτα; Παθιάζεστε με την ωμή τροφή ή τη βίγκαν διατροφή; Τρώτε γρήγορα ή αργά; Να ξέρετε ότι τα γούστα και οι διατροφικές σας συνήθειες στην πραγματικότητα καθορίζονται από την προσωπικότητά σας. Αυτό προκύπτει από μελέτη που διεξήγαγε το περιοδικό «Appetite».

Υποβάλλοντας περισσότερα από 1.000 άτομα, που επιλέχθηκαν τυχαία σε τρία ερωτηματολόγια, ένα για την προσωπικότητα, ένα για τις διατροφικές συνήθειες και ένα τελευταίο για την επιλογή τροφής, οι ερευνητές αυτής της μελέτης προσδιόρισαν πως κάθε χαρακτηριστικό προσωπικότητας αντιστοιχούσε σε ορισμένες διατροφικές συνήθειες .

Τι αποκαλύπτουν τα αγαπημένα σας φαγητά για την προσωπικότητά σας

Έτσι, διαβάζοντας τα αποτελέσματα, μαθαίνουμε ότι η έλλειψη συνείδησης συνδέεται με μια παρορμητική διατροφή. Αντιθέτως, οι ευσυνείδητοι άνθρωποι συνήθως προσέχουν τη διατροφή τους.

Οι λάτρεις των ρευστών τροφών όπως κρέμες, σούπες, και γενικά τροφές που δεν χρειάζονται μάσημα, είναι φυγόπονοι, δεν θέλουν να κουράζονται, αρνούνται τη συνεργασία, επιρρίπτουν τις ευθύνες στους άλλους και συνήθως γίνονται βάρος στους γύρω τους.

Αντιθέτως, οι λάτρεις των έντονων και πικάντικων γεύσεων επιλέγουν τις προκλήσεις, τα νέα ερεθίσματα, τις ασυνήθιστες καταστάσεις και έχουν πολλές απαιτήσεις όχι μόνο από τη ζωή, αλλά και από το στομάχι τους, που πρέπει να παλέψει πολύ για να τα καταφέρει.

Από την άλλη, όσοι αγαπούν τα γλυκα, προτιμούν μια διατροφή εύπεπτη και έναν παρόμοιο «εύκολο» τρόπο ζωής. Προσοχή όμως, γιατί η κατάσταση αυτή μπορεί να γίνει παθολογική, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε το γλυκό ως λύση σε κάποιο πρόβλημά σας ψυχολογικό κυρίως!

Εκείνοι που δηλώνουν χορτοφάγοι, αλλά λαχταράνε το κρέας, δεν είναι τόσο αυθεντικοί, σαν τα υποκατάστατα μπιφτεκιών από σόγια, τα οποία δεν είναι πραγματικά μπιφτέκια. Η ζωή τους γενικά είναι γεμάτη με υποκατάστατα.

Αντιθέτως, οι κρεατοφάγοι είναι πιο ειλικρινείς, γιατί τρώνε αυτό που τους αρέσει, χωρίς να εξετάζουν ούτε την προέλευση, ούτε την θρεπτική του αξία.

Η Juliet A. Boghossian, ειδική στο θέμα συμπεριφοράς και φαγητού και founder του σκεπτικού του Foodology, διαβάζοντας τα αποτελέσματα, αναφέρει ότι κάποιος που τρώει αργά μπορεί να είναι πολύ πεισματάρης και αυστηρός στις συνήθειές του, βάζοντας προτεραιότητα τον εαυτό του και τη ζωή του.

Αν ανήκετε πάλι, σε αυτούς που αναζητούν πάντα να γεύονται το φαγητό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και κατ’ επέκταση καθυστερούν να τελειώσουν, τότε είστε άνθρωποι που τους αρέσει να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή, λέει η Boghossian.

Διαβάστε επίσης 

Το πρόσθετο τροφίμων που απαγορεύει πλέον η Ευρώπη – Υπάρχει σχεδόν παντού

Απώλεια βάρους: Τι μπορεί να πάθετε από τη δίαιτα με νεράντζι

Η χαμογελαστή Έλενα Χουλιάρα της Astra Zeneca και η Γκάγκα που έπαθε… Κικίλια

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.