Το πρόσθετο τροφίμων που απαγορεύει πλέον η Ευρώπη – Υπάρχει σχεδόν παντού

Ένα πρόσθετο τροφίμων, το οποίο υπήρχε σχεδόν στα περισσότερα προιόντα, απαγορεύεται πλέον στην Ευρώπη.

Ένα πολύ κοινό πρόσθετο τροφίμων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απαγόρευση της χρήσης του διοξειδίου του τιτανίου ως πρόσθετου τροφίμων (E171). Η απαγόρευση θα ισχύσει μετά από μια μεταβατική περίοδο έξι μηνών. Αυτό σημαίνει ότι, από φέτος το καλοκαίρι, το διοξείδιο του τιτανίου δεν θα πρέπει πλέον να προστίθεται στα τρόφιμα.

Στέλλα Κυριακίδου: Αφαιρούμε ένα πρόσθετο τροφίμων που δεν θεωρείται πλέον ασφαλές

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «η ασφάλεια των τροφίμων που τρώνε οι πολίτες μας και η υγεία τους είναι αδιαπραγμάτευτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διασφαλίζουμε τον αυστηρό και συνεχή έλεγχο των υψηλότερων προτύπων ασφάλειας για τους καταναλωτές. Ένας ακρογωνιαίος λίθος αυτής της εργασίας είναι να διασφαλίσουμε ότι μόνο ασφαλείς ουσίες, που υποστηρίζονται από έγκυρα επιστημονικά στοιχεία, φτάνουν στα πιάτα μας. Με τη σημερινή απαγόρευση, αφαιρούμε ένα πρόσθετο τροφίμων που δεν θεωρείται πλέον ασφαλές. Βασίζομαι στις αρχές των κρατών μελών για τη συνεργασία τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων θα τερματίσουν τη χρήση του E171 στα τρόφιμα».

Το διοξείδιο του τιτανίου δίνει λευκό χρώμα

Το διοξείδιο του τιτανίου χρησιμοποιείται για να δώσει λευκό χρώμα σε πολλά τρόφιμα, από αρτοσκευάσματα και επάλειψη σάντουιτς μέχρι σούπες, σάλτσες, ντρέσινγκ σαλάτας και συμπληρώματα διατροφής. Τα κράτη μέλη ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής, που υποβλήθηκε το περασμένο φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης

Απώλεια βάρους: Τι μπορεί να πάθετε από τη δίαιτα με νεράντζι

Η χαμογελαστή Έλενα Χουλιάρα της Astra Zeneca και η Γκάγκα που έπαθε… Κικίλια

Όλη η διαδικασία δήλωσης εμβολιασμών στο εξωτερικό για τους άνω των 60 ετών που κατοικούν στην Ελλάδα

Η youtuber Adalia Rose, με το σπάνιο σύνδρομο πρόωρης γήρανσης, πέθανε στα 15 της

Ακμή: Tι πρέπει να τρώτε για να αποφύγετε την έξαρση

Λοιμώδης μονοπυρήνωση και σκλήρυνση κατά πλάκας: Ο ιός Επστάιν-Μπαρ η πιο πιθανή βασική αιτία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.