Πλεύρης για μαϊμού πιστοποιητικά: Εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα – 5.000 ευρώ το πρόστιμο

«Απειλή για τη δημόσια υγεία» χαρακτήρισε τα μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως αναφέρει ο κ. Πλεύρης, έχει δώσει εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ «για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα».

Στις 5.000 ευρώ ορίστηκε το διοικητικό πρόστιμο για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμούς, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Αυστηροποιούμε το πλαίσιο, ξεκαθάρισε, και ενώ υπάρχουν οι ποινικές και οι πειθαρχικές κυρώσεις για τους υπαλλήλους οι οποίοι κάνουν τέτοιου είδους πράξεις, κρίναμε σκόπιμο να μπει ένα διοικητικό πρόστιμο για δύο λόγους:

Το διοικητικό πρόστιμο είναι πρώτα απ’ όλα για αυτόν, ο οποίος πάει να ζητήσει να λάβει το πιστοποιητικό ή έχει δηλώσει ψευδώς ότι έχει νοσήσει, εξήγησε. Διότι να γνωρίζουν ότι και αυτό το ελέγχουμε τώρα. Και όσοι τυχόν έχουν δηλώσει ψευδή νόσηση και υπάρχει ύποπτο περιστατικό θα εξεταστεί κατά πόσο είναι αληθής η δήλωσή τους. Υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πράξη. Δηλαδή αν η υπάλληλος η οποία είχε βρεθεί πριν ή ίσχυε αυτός ο νόμος θα της γινόταν καταλογισμός για 40 περίπου περιστατικά, 5.000 ευρώ το περιστατικό.

Δεν δεχόμαστε κανένας να πάει να δυναμιτίσει το πρόγραμμα και να βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί μαζί με ασθενείς ή με ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι και θέλουν να προστατεύονται».

Διαβάστε επίσης

Θ. Πλεύρης: Και υγειονομικοί στο κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Εμβολιασμοί μαϊμού : Την τιμωρία των υπαιτίων ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Σε ανάκληση γνωστού φαρμάκου και συμπληρώματος διατροφής προχωρά ο ΕΟΦ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.