Θέλετε να χάσετε βάρος; Φάτε όπως τα μωρά!

Όταν πρόκειται για γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους, καλό θα ήταν να εξετάσουμε τις διατροφικές συνήθειες των μωρών, όπως αναφέρει στο ABC News η διατροφολόγος Nicolette Pace από τη Νέα Υόρκη.

Πιο συγκεκριμένα, τα μωρά έχουν έναν οργανικό ρυθμό όταν πρόκειται για τον ανεφοδιασμό του οργανισμού τους, από τον οποίο οι ενήλικες θα μπορούσαν να παραδειγματιστούν όσον αφορά τη διατροφή τους.

Κάν΄το όπως τα μωρά

Καθημερινά, δίνουμε προτεραιότητα σε ένα σωρό άλλα πράγματα πέρα από το φαγητό. Όμως, τα μωρά δεν παραλείπουν ποτέ γεύματα και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του οργανισμού αμέσως μόλις πεινάσουν. Οι ενήλικες, σε αντίθεση, είναι ικανοί να παραβλέψουν το βασικό γεύμα της ημέρας, ειδικά όταν βρίσκονται για πολλές ώρες στη δουλειά.

Επιπλέον, τα μωρά έχουν την τάση να σταματούν να τρώνε κάθε φορά που αισθάνονται ότι έχουν χορτάσει και δεν είναι ικανά να περάσουν μια ολόκληρη μέρα τσιμπολογώντας κάθε είδους σνακ, όπως θα έκαναν πιθανότατα οι ενήλικες γονείς τους.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουν οι ενήλικες είναι ότι δεν υπολογίζουν τις μερίδες που καταναλώνουν, ενώ τα μωρά τρώνε συγκεκριμένες ποσότητες φαγητού που καθορίζονται από τους γονείς τους.

Επίσης, τα μικρά παιδιά συνηθίζουν να τρώνε με αργούς ρυθμούς για να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε σχέση με μερικούς ενήλικες που αφιερώνουν μόνο 15 λεπτά στο φαγητό τους.

Τέλος, η Nicolette Pace συμβουλεύει ότι το ιδανικό χρονικό διάστημα κατανάλωσης φαγητού είναι κάθε δύο με τέσσερις ώρες, όσο δηλαδή χρειάζεται η τροφή να παραμείνει στο στομάχι.

Το πείραμα της διατροφολόγου

Ημέρα 1

Πρωινό: Ομελέτα και ελληνικό γιαούρτι

Μεσημεριανό: Τρία μέρη από στήθος κοτόπουλου και καλαμπόκι

Σνακ: Σταφύλια και κράκερ, μια χούφτα καρύδια

Δείπνο: Κοτόπουλο-λαχανικά

Ημέρα 2

Πρωινό: Μισό κουλούρι με χούμους και αβοκάντο

Μεσημεριανό: Κοτόπουλο με λαχανικά και ρύζι

Σνακ: Ελληνικό γιαούρτι

Δείπνο: Αβοκάντο και κίτρινο τυρί

Ημέρα 3

Πρωινό: Βρώμη με φρούτα και φρυγανιά με χούμους

Μεσημεριανό: Κουσκούς, γαλοπούλα και τυρί

Σνακ: Τυρί και κράκερ

Βραδινό: Γαλοπούλα με γέμιση και πράσινα φασόλια

Ημέρα 4

Πρωινό: Μπέικον, αυγό και τυρί

Σνακ: Γιαούρτι

Μεσημεριανό / Βραδινό: Γαλοπούλα με γέμιση, λαχανικά, ρύζι

Συμπερασματικά

Συνολικά έχασα περισσότερα από 2 κιλά σε τέσσερις ημέρες με διατροφή του μωρού. Δεν πεινούσα ποτέ, είχα περισσότερη ενέργεια και έτρωγα πιο ισορροπημένα γεύματα που δεν θα είχα καταναλώσει αν δεν μιμούμουν τη διατροφή του μικρού μου παιδιού.

Διαβάστε επίσης

Καθίσματα και προβολές για τέλεια πόδια

39 σημεία δωρεάν ελέγχου για κορονοϊό την Κυριακή (29/8)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας θα χειροτονηθεί Άρχων Οφφικιάλος από τον Πατριάρχη

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.