Καθίσματα και προβολές για τέλεια πόδια

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του. Με τα καλά του ή τα λιγότερο… καλά του, όπως κι αν έχει, βρήκαμε σίγουρα την ευκαιρία να ξεδώσουμε. Κολυμπήσαμε, φάγαμε (παραπάνω) και ήπιαμε… Μπορεί τα αποτελέσματα αυτής της χαλάρωσης να τα βλέπουμε τώρα που επιστρέψαμε στο σώμα μας, αλλά δεν στεναχωριόμαστε. Τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσουμε τη συστηματική άσκηση και σύντομα θα δούμε να χάνουμε τα περιττά κιλά των διακοπών.

Οι παρακάτω ασκήσεις είναι από τις πιο αποτελεσματικές για να μας βρει το φθινόπωρο με κορμί γυμνασμένο και την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Καθίσματα και προβολές, δύο από τις καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσεις τα πόδια σου. Βέβαια, αν τις εκτελείς, λάθος κινδυνεύεις να τραυματιστείς. Αντίθετα, αν ακολουθείς σωστή τακτική, προστατεύεις την επιγονατίδα σου, δυναμώνεις τους γοφούς και τους μηρούς σου και μπορείς να αποκτήσεις ίσια πλάτη.

Πριν ξεκινήσεις, δώσε προσοχή στις παρακάτω συμβουλές.

* Βρες τη σωστή στάση

Πρέπει να προσέχεις ώστε τα γόνατα να δημιουργούν ευθεία γραμμή με τα πόδια. Χαμήλωσε το σώμα σου, λυγίζοντας τα γόνατα μέχρι το σημείο που δεν νιώθεις κάποια ενόχληση. Φρόντισε τα γόνατα να βρίσκονται πίσω από τα δάχτυλα του ποδιού.

* Μπες στο (δικό σου) ρυθμό

Προσπάθησε να βρεις τη σωστή ταχύτητα και μη βιάζεσαι να εκτελείς τις επαναλήψεις. Ακόμα και αν ασκείσαι παρακολουθώντας dvd, μην προσπαθείς να πας με το ρυθμό που σου δίνουν, αλλά προσπάθησε να βρεις το δικό σου.

Προβολές

Βάζουμε τα πόδια μας ανοιχτά μπρος-πίσω, σε ένα άνοιγμα όπου μπορούμε να είμαστε σταθεροί και να μην δυσκολευόμαστε για να σταθούμε. Περίπου όσο είναι ένας διασκελισμός μας και λίγο παραπάνω.

Ξεκινάμε να εκτελέσουμε κάμψη και στα δύο πόδια ταυτόχρονα. Τα γόνατά μας θα λυγίσουν το ίδιο. Όσο θα λυγίσει το μπροστινό τόσο και το πίσω. Περίπου τα γόνατά μας θα έρθουν σε μια γωνία 90 μοίρες. Σημαντικό είναι να προσέξουμε το μπροστινό μας γόνατο να μην ξεπερνά την φτέρνα του ποδιού και το πίσω γόνατο πρέπει να έρχεται σε κάμψη και όχι να μένει τεντωμένο.

Κατά την εκτέλεση, η λεκάνη κάνει μια μικρή κίνηση προς τα πίσω, όπως τα ημικαθίσματα. Και ο κορμός μας έρχεται και αυτός σε μια μικρή γωνία προς τα εμπρός. Στα χέρια μπορούμε να κρατάμε ελαφριά αλτηράκια (βαράκια).

Καθίσματα

Ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας και ανασηκώστε το στήθος σας. Καθώς σκύβετε, ρίξτε το βάρος σας στις φτέρνες, κρατώντας το στήθος ανασηκωμένο. Σκύψτε μέχρι οι αγκώνες σας να αγγίξουν τα γόνατά σας. Σηκωθείτε αντλώντας δύναμη από τις φτέρνες και τα πόδια σας. Κάθε φορά που κάθεστε, φέρνετε τα χέρια σας ενωμένα μπροστά από το στήθος.

* Προσάρμοσε την άσκηση

Αν η άσκηση σού δημιουργεί δυσκολία και πόνο, τότε θα πρέπει να την προσαρμόσεις στα δικά σου δεδομένα. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις:
1. Για τα καθίσματα: Προσπάθησε να κάθεσαι πάνω σε μια ψηλή καρέκλα και μετά να σηκώνεσαι ρίχνοντας το βάρος του σώματος στις φτέρνες για να μην επιβαρύνεις τα γόνατά σου. Επανάλαβε αρκετές φορές. Μπορείς επίσης να βάλεις μια ελβετική μπάλα μεταξύ της πλάτης σου και του τοίχου και να «ρολάρεις» πάνω της, λυγίζοντας τα πόδια.

2. Για τις προβολές: Μπορείς να λάβεις την κλασική θέση και να μείνεις εκεί χωρίς να κάνεις επαναλήψεις, ώστε να δυναμώσουν τα πόδια σου. Σιγά- σιγά μπορείς να τεντώνεις και να λυγίζεις τα γόνατα χωρίς να μετακινείσαι από τη θέση σου. Μείνε για 30 δευτερόλεπτα και μετά ξεκουράσου. Άλλαξε τη θέση των ποδιών σου και επανάλαβε.

Διαβάστε επίσης

ΥΠΑ: Παράταση έως 6 Σεπτεμβρίου των αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις από και προς τα νησιά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας θα χειροτονηθεί Άρχων Οφφικιάλος από τον Πατριάρχη

Ξεκινούν εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες αύριο Κυριακή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.