Πλεύρης: Ψευδή στοιχεία για τον εμβολιασμό από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητή Ιατρικής κ. Ηλιόπουλο

«Ο επικεφαλής ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Καθηγητής ιατρικής κ. Ηλιόπουλος παρέθεσε ψεύδη στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Τα αγνοούσε ή προσχώρησε στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη για τον εμβολιασμό;».

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση στο twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή την αναφορά που έκανε στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έναντι της COVID-19 ο Καθηγητής Ιατρικής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος.

Η απάντηση του Μάριου Θεμιστικλέους στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Όθωνα Ηλιόπουλο

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Καθηγητής ιατρικής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε για τον εμβολιασμό μη έχοντας γνώση των πραγματικών στοιχείων της χώρας.

Για χάρη του δημόσιου διαλόγου ενημερώνουμε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη Χώρα είναι 74,7% με μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση 75,16% και η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση από τις Χώρες της ΕΕ. Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση είναι 85%

Η Επιχείρηση «Ελευθερία» αποτελεί πρόγραμμα υπόδειγμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν επιτευχθεί 22 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε δημόσιες δομές της Χώρας, περισσότερο από 200 χιλιάδες κατ’ οίκον εμβολιασμοί και περισσότεροι από 70 χιλιάδες εμβολιασμοί με κινητές μονάδες σε οίκους ευγηρίας, απομακρυσμένες περιοχές και κάλυψη ειδικών ομάδων.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη ο δημόσιος διάλογος να γίνεται με την απαιτούμενη σοβαρότητα και βασιζόμενος σε πραγματικά στοιχεία. Τα ποσοστά μας ενδεχομένως να ήταν και ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε ως τροχοπέδη τη συστηματική υπονόμευση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο γιατρός και πρώην υπουργός υγείας Π. Πολάκης”.

Διαβάστε επίσης

Με καρκίνο στο πάγκρεας η Μαρία Μενούνος, ενώ περιμένει να γίνει μητέρα

Έρχεται το πρώτο εμβόλιο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) – Πράσινο φως από τον FDA

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.