Με καρκίνο στο πάγκρεας η Μαρία Μενούνος, ενώ περιμένει να γίνει μητέρα

Η Μαρία Μενούνος, η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος, αποκάλυψε την νέα σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της που αντιμετώπισε λίγο πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Η δημοφιλής παρουσιάστρια τον περασμένο Ιανουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας ο οποίος εντοπίστηκε στο στάδιο 2.

Η Μαρία Μενούνος μίλησε στο περιοδικό People ενώ έκανε και μία ανάρτηση στο Instagram περιγράφοντας τι συνέβη και πως ένιωσε όταν έμαθε πως είχε καρκίνο, αυτή τη φορά στο πάγκρεας, όταν είχε ξεπεράσει με επιτυχία έναν καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο πριν έξι χρόνια.

Healthstories Με καρκίνο στο πάγκρεας η Μαρία Μενούνος, ενώ περιμένει να γίνει μητέρα 2

«Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μέρη να πάνε, ώστε να προλάβουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορείς να αφήσεις τον φόβο να σε εμποδίζει. Πέρασα εκείνη τη φάση που φοβήθηκα κι εγώ, αλλά ευτυχώς στάθηκα τυχερή, γιατί το κατάλαβα νωρίς. Ένιωθα τόσο καλά μετά την πρώτη διάγνωση, αφού είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, οπότε στη δεύτερη διάγνωση ήταν λες και με χαστούκισαν στο πρόσωπο. Ούρλιαζα από τον πόνο, ήμουν απαρηγόρητη» εξομολογήθηκε στη συνέντευξη της.

Μαρία Μενούνος : “Πώς γίνεται να είχα όγκο στον εγκέφαλο και τώρα καρκίνο στο πάγκρεας;”

«Η μαγνητική αποκάλυψε μία μάζα 3,9 εκατ. στο πάγκρεάς μου, η οποία επρόκειτο τελικά για νευροενδοκρινικό όγκο δευτέρου σταδίου, δηλαδή μια μορφή καρκίνου. Έλεγα “πώς γίνεται να είχα όγκο στον εγκέφαλο και τώρα καρκίνο στο πάγκρεας;”. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι έρχεται ένα μωρό. Ήταν εξαιρετικά επώδυνο, αλλά έπρεπε να γίνω καλά».

«Όλη αυτή η χρονιά ήταν για μένα ένα τραύμα, γεμάτη άγχος και κρίσεις. Υπήρξε μια στιγμή που σχεδιάζαμε κάτι και ξαφνικά, όλα έγιναν υπερβολικά και σκέφτηκα… οκ, πρέπει να αναρρώσω» ομολογεί, μεταξύ άλλων, η Μαρία Μενούνος στη δημοσίευση που πραγματοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Μαρία Μενούνος είχε πόνους στην κοιλιακή χώρα και αρχικά οι γιατροί εκτίμησαν ότι για τους πόνους της ευθύνεται το γεγονός, ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1, ο οποίος πιθανότατα, είναι κληρονομικός από την οικογένειά της, καθώς ο πατέρας της και ο αδερφός της πάσχουν επίσης. “Μέχρι τον Οκτώβριο έπρεπε να κάνω καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης και να φοράω ένα μόνιτορ για τη μέτρηση της γλυκόζης. Ένιωθα καλά, έλεγα “τι άλλο μπορεί να πάει στραβά;”. Για ένα διάστημα οι πόνοι βελτιώθηκαν, αλλά λίγο καιρό αργότερα, επέστρεψα στο νοσοκομείο με ακόμα πιο έντονο πόνο, σαν κάποιος να έσκιζε το μέσα μου”, περιγράφει.

Η μαγνητική αποκάλυψε μία μάζα 3,9 εκατ. στο πάγκρεάς, η οποία ήταν νευροενδοκρινικός όγκος δευτέρου σταδίου, δηλαδή μια μορφή καρκίνου.

Το 2017 είχε υποβληθεί ξανά σε θεραπεία, καθώς είχε διαγνωστεί με έναν καλοήθη όγκο στον εγκέφαλό της.

Ο σύζυγός της δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό της, όπως και ο πατέρας της, όπως λέει.

Σύμφωνα με τον γιατρό της, Ράιαν Αρόνιν του UCLA, η Μαρία Μενούνος είναι σε καλή κατάσταση πλέον στην υγεία της και δε χρειάζεται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή κάποια άλλη θεραπεία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

“Είμαι τόσο ευγνώμων και τυχερή. Ο Θεός μου χάρισε ένα θαύμα. Θα εκτιμήσω την ύπαρξή του στη ζωή μου πολύ περισσότερο από όσο θα την εκτιμούσα πριν από αυτό το ταξίδι”, είπε για το μωρό που περιμένει μέσω παρένθετης μητέρας.

Διαβάστε επίσης

Τα καλύτερα και τα χειρότερα παπούτσια για τον πόνο στην πλάτη

Έρχεται το πρώτο εμβόλιο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) – Πράσινο φως από τον FDA

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.